ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η πραγματικότητα των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας στην Πάτρα


Δήμαρχος Πατρέων: Ευχαριστώ τους εθελοντές.

 «Θα ήθελα οι σύγχρονες κοινωνίες να ήσαν πολύ διαφορετικές σε ό,τι αφορά την οργάνωσή τους και να προνοούν ώστε οι πολίτες τους να μην χρειάζονται ιματιοθήκες, τράπεζες τροφίμων» κλπ είπε ο δήμαρχος  Πατρέων Γιάννης Δημαράς κατά τα εγκαίνια της Δημοτικής Ιματιοθήκης

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τη Δημοτική Ιματιοθήκη, παρουσία της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Μαρίας Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, Θεοχάρη Μασσαρά, και του βοηθού Δημάρχου για θέματα αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Παναγιώτη Βαφέα.
Η Δημοτική Ιματιοθήκη είναι μια νέα κοινωνική δομή του Δήμου Πατρέων η οποία θα προσφέρει δωρεάν είδη ένδυσης και υπόδησης στις καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες της Πάτρας και στα άπορα μοναχικά άτομα.
Ο Δήμαρχος Πατρέων σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:  «Εγκαινιάζουμε σήμερα τη Δημοτική Ιματιοθήκη και θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας και όλους όσοι εργάστηκαν, καθώς και όλους όσοι προσέφεραν για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει αυτή η νέα κοινωνική δομή του Δήμου μας.
Θα ήθελα οι σύγχρονες κοινωνίες να ήσαν πολύ διαφορετικές σε ό,τι αφορά την οργάνωσή τους και να προνοούν ώστε οι πολίτες τους να μην χρειάζονται ιματιοθήκες, τράπεζες τροφίμων κλπ. Δυστυχώς όμως δεν φθάσαμε ποτέ σε αυτή την ιδεατή κοινωνική οργάνωση, κι επειδή η πραγματικότητα των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας το μόνο που υπόσχεται είναι η φτώχεια για το λαό, κι επειδή λόγω του μνημονίου το κοινωνικό κράτος διαρκώς συρρικνώνεται, ευτυχώς που είμαστε σήμερα στη θέση να προσφέρουμε στους άπορους συνδημότες μας, δομές κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι η Δημοτική ιματιοθήκη και οι άλλες που ετοιμάζονται από το Δήμο».
Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη είπε: «Η φετινή χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τον εθελοντισμό στον Δήμο Πατρέων.
Ένα έργο που βασίστηκε στον εθελοντισμό, η Ιματιοθήκη του Δήμου, ξεκινάει την λειτουργία της σε μία εποχή όπου ο αριθμός των απόρων συνδημοτών μας αυξάνεται συνεχώς. Η παράλληλη όμως αύξηση της εθελοντικής προσφοράς του κόσμου, είναι αυτή που αποδεικνύει, πως μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά και η Δημοτική Ιματιοθήκη είναι το καλύτερο παράδειγμα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε όλους όσους ενεργοποιήθηκαν και δούλεψαν μέχρι να φτάσουμε ως εδώ.
-Το Τμήμα Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και τον Βοηθό Δημάρχου κ. Βαφέα που βρήκε και μας παρέδωσε προς αξιοποίηση ένα χώρο ο οποίος για χρόνια παρέμενε αναξιοποίητος.
-Τους Εθελοντές του Δήμου και την Ομάδα Ε, οι οποίοι συνέβαλλαν και συνεχίζουν να συμβάλλουν στην συγκέντρωση των ρούχων και παπουτσιών καθώς και στην λειτουργία της Ιματιοθήκης όπως και τις Μ.Κ.Ο της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
-Τον Ερυθρό Σταυρό Πάτρας για την συνδρομή του.
-Τους εκατοντάδες Δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.
-Την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας και Δημοτικών Ενοτήτων Παραλίας και Βραχνεϊίκων και τον Αντιδήμαρχο κ. Σιγαλό για την συνεργασία σε τεχνικά θέματα.
-Την Αντιδημαρχία Διοίκησης, Ανθρωπίνου Δυναμικού & Καθαριότητας και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεωργακόπουλο για την συνεργασία σε θέματα μεταφοράς του ρουχισμού. 
-Την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου και τον Αντιδήμαρχο κ. Μασσαρά για την συνεργασία.
-Το προσωπικό της Τράπεζας Τροφίμων. 
-Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας καθώς η προβολή της δράσης συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανταπόκριση του κόσμου.
Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά την προσπάθεια για την ενεργοποίηση και την αξιοποίηση των ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: