ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Δώστε δώρα και δεδουλευμένα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!



 Το δίκτυο των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε τα γραφεία του ΣΕΒ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων  σε δύο χιλιάδες εργαζόμενους
 
Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΣΕΒ διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, σε δύο χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και δεδουλευμένων αρκετών μηνών, σε δεκάδες χιλιάδες άλλους, προχώρησαν χθες στελέχη και ακτιβιστές του Δικτύου Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και της Αυτόνομης Παρέμβασης.
Περισσότερα από 100 άτομα εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά περικυκλώνοντας τα γραφεία των Βιομηχάνων, λίγο πριν το μεσημέρι και κρατώντας πανό και πικέτες παρέμειναν για περισσότερη από μισή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, ενάντια στην αντεργατική στάση χιλιάδων επιχειρήσεων, αλλά και εναντίον της τρικομματικής κυβέρνησης του μνημονίου που διευκολύνει με κάθε τρόπο την αυθαιρεσία εργοδοτών και επιχειρήσεων.
"Πληρώστε Δώρα και δεδουλευμένα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα", "Απλήρωτα τα Δώρα, Απλήρωτοι μισθοί, η κυβέρνηση αυτή θα ανατραπεί", "Βάλατε φασίστες στα υπουργεία και για τον λαό φτώχεια και ανεργία", ήταν μερικά από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία, στον Alter, στην “Ελευθεροτυπία” και σε άλλες επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η “Αυγή” αποκαλύπτοντας στοιχεία του ΣΕΠΕ (για 2000 προσφυγές εργαζομένων που δεν έλαβαν το Δώρο) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Νομιμοποιούν την ατιμωρησία

"Οι παρανομούντες εργοδότες μένουν ατιμώρητοι, παρότι η μη καταβολή στους εργαζόμενους δεδουλευμένων καθώς και η μη έγκαιρη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων συνιστούν αδικήματα και διώκονται ποινικά και μάλιστα με αυτόφωρη διαδικασία", τόνιζαν στελέχη του Δικτύου Συνδικαλιστών, προσθέτοντας: "Η ατιμωρησία των οφείλεται αφενός γιατί τα αστυνομικά τμήματα αρνούνται να παραλάβουν τις μηνυτήριες αναφορές εργαζομένων για μη καταβολή δεδουλευμένων και δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη τους και αφετέρου γιατί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών με διάταξή του παρέτεινε τη νόμιμη προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από τις 21/12, που ορίζει η εγκύκλιος του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, στις 31/12, διευκολύνοντας έτσι τους αυθαιρετούντες και παρανομούντες εργοδότες να αποφύγουν τουλάχιστον μέχρι τότε την αυτόφωρη ποινική διαδικασία. Καλούμε τους υπουργούς Εργασίας, Προστασίας του πολίτη και Δικαιοσύνης να σταματήσουν να κάνουν τους τροχονόμους στην ασυδοσία των εργοδοτών και επιτέλους, πράξουν τα προβλεπόμενα από τους νόμους και τις ίδιες τις εγκυκλίους τους για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εργοδότες που αυθαιρετούν και παρανομούν ασύστολα".

Κυβέρνηση και εργοδότες έχουν κηρύξει πόλεμο

"Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ατιμωρησία των παρανομούντων εργοδοτών είναι η κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ακροδεξιάς η οποία τηρεί «σιγή ιχθύος» για τις αυθαιρεσίες τους αδιαφορώντας πλήρως να τηρηθούν οι ισχύοντες νόμοι και οι εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας", τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής Δ. Στρατούλης. "Φέτος οι επιχειρήσεις που δεν κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων αυξήθηκαν κατά 600% σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία αμφισβητούν το δικαίωμα των εργαζομένων για μισθούς και συντάξεις. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει, νικητές θα αναδειχθούν οι εργαζόμενοι", τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης. Τέλος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, σημείωσε: "Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, υπό τον Λ. Παπαδήμο καλύπτει και στηρίζει την αθλιότητα και τη βαρβαρότητα. Είναι ντροπή και αίσχος εργαζόμενοι να δουλεύουν και να μην πληρώνονται, να έχουν μήνες να πληρωθούν και να μην παίρνουν ούτε δώρο εορτών. Τέτοια εξαχρείωση δεν είχε γνωρίσει ποτέ η χώρα σε ειρηνική περίοδο. Το μήνυμα είναι απλό μπροστά στον νέο χρόνο, το 2012. Η μόνη λύση για να αποφευχθεί η επερχόμενη άβυσσος και η έσχατη ταπείνωση είναι η εξέγερση για μια ελπιδοφόρα, αναγεννητική προοδευτική ανατροπή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: