ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: Κυβέρνηση συνεργασίας αν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας


Αναλογίζεται συνεργασία με τον ΠΑΣΟΚικό χώρο μετά τις εκλογές!

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. έθεσε εκ νέου ως στόχο την ανασυγκρότηση του "σοσιαλιστικού χώρου", ενώ ήταν αρνητικός στη συνεργασία με την αριστερά, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Ανοιχτό παράθυρο άφησε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας, αποκλείοντας πάντως επί της ουσίας τις δυνάμεις της Αριστεράς, καθώς, όπως υποστήριξε, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", έχουν μετακινηθεί σε "παλαιοκομμουνιστικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις".
Αναλυτικότερα ο Φ. Κουβέλης υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας "προϋποθέτουν προγραμματικές συμφωνίες, πολιτικές συγκλίσεις και συμπτώσεις", προσθέτοντας ωστόσο ότι "κυβέρνηση συνεργασίας είναι δυνατόν να υπάρξει μόνον όταν η ακυβερνησία θα δοκιμάζει και θα απειλεί τον τόπο".
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. έθεσε εκ νέου ως στόχο την ανασυγκρότηση του "σοσιαλιστικού χώρου", ενώ ήταν αρνητικός στη συνεργασία με την αριστερά: «Η απλουστευτική αντιμνημονιακή στάση δεν αρκεί από μόνη της να αποτελέσει συνεκτικό πολιτικό στοιχείο για τη δημιουργία 'μετώπου' ή 'συνασπισμού εξουσίας της αριστεράς».
Την ίδια ώρα, η Δημοκρατική Αριστερά ετοιμάζεται για την εκλογική μάχη, όποτε κι αν τελικώς στηθούν κάλπες. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεδρίασε το σαββατοκύριακο, "το κόμμα τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα και προσαρμόζει τις λειτουργίες του, τη διάταξη των στελεχών του και τις πολιτικές του πρωτοβουλίες στην εξυπηρέτηση των εκλογικών του στόχων".
Τα συνθήματα της εκλογικής καμπάνιας της ΔΗΜ.ΑΡ. θα είναι: Δύναμη Ελπίδας για προοδευτικές εξελίξεις, Εγγύηση για την ανασυγκρότηση του σοσιαλιστικού δημοκρατικού χώρου, Ευθύνη για τη διακυβέρνηση και την πορεία της χώρας.
Σχετικά, τέλος, με τις εκλογικές συνεργασίες, στην απόφασή της η Κ.Ε. αναφέρει ότι "ήδη έχουν εκδηλώσει το πολιτικό τους ενδιαφέρον οι 'Ελεύθεροι Πολίτες', στελέχη που κινούνται γύρω από το περιοδικό 'Μεταρρύθμιση' και άλλα πολιτικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά στελέχη του προοδευτικού χώρου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: