ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

RASS: Ένας στους τρεις δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης" στον ΣΥΡΙΖΑ


Από την αντιμνημονιακή κινητοποόίηση της 28-6-11 στην Πάτρα.

Διεισδυτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων της αριστεράς. Συγκεκριμένα, θετική ανταπόκριση στους χειρισμούς του προέδρου του ΣΥΝ έχει το 48,6% όσων ψήφισαν ΚΚΕ το 2009 και το 54,0% των εν δυνάμει ψηφοφόρων του. Σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ. με τους χειρισμούς συμφωνεί το 26,6%

ήφο εμπιστοσύνης" στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά δίνουν οι πολίτες, αλλά και, ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της αριστεράς. Στα ποιοτικά ευρήματα της τελευταίας σφυγμομέτρησης της εταιρείας RASS, θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στις πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους χειρισμούς του στα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, όπως στις διεργασίες που προηγήθηκαν της συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
.Συγκεκριμένα, το 30,9% των πολιτών κρίνουν θετική τη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στις εν λόγω διεργασίες. Ειδικότερα, θετικά την κρίνει το 65,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 2009, το 81,0% των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές, ενώ θετική είναι η ανταπόκριση και του 20,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009.
Παράλληλα, στα ποιοτικά ευρήματα της δημοσκόπησης φαίνεται η σαφής μετακίνηση ψηφοφόρων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, αλλά δηλώνουν ότι δε θα το ψηφίσουν και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όμως, διεισδυτικότητα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων της αριστεράς. Συγκεκριμένα, θετική ανταπόκριση στους χειρισμούς του προέδρου του ΣΥΝ έχει το 48,6% όσων ψήφισαν ΚΚΕ το 2009 και το 54,0% των εν δυνάμει ψηφοφόρων του. Σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ. με τους χειρισμούς συμφωνεί το 26,6%.

"Ναι" στις εκλογές...

Θετική είναι η στάση των πολιτών και σε ό,τι αφορά το αίτημα του ΣΥΡΙΖ για διεξαγωγή εκλογών εδώ και τώρα. Συγκεκριμένα, "εκλογές τώρα" ζητεί το 39,9% των πολιτών, το 60,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 και το 69,3% των εν δυνάμει ψηφοφόρων του για τις προσεχείς εκλογές. "Ναι" στις εκλογές ψηφίζει και το 24% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009, αλλά μόνο το 12,6% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ τώρα. Με το αίτημα για εκλογές συμφωνεί, επίσης, το 75% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, αλλά και το 27,5% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΔΗΜ.ΑΡ.

...και στην ενότητα της αριστεράς

Θετικά διακείμενη είναι η κοινωνία και ως προς την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για συγκρότηση ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού εξουσίας σε αντιμνημονιακή και αριστερή βάση. Το 32,1% των πολιτών συμφωνεί με την πολιτική πρόταση, ενώ την ίδια απάντηση δίνει το 82,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 και το 83,0% των εν δυνάμει ψηφοφόρων του. Παράλληλα, έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά θέλει το 26,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την επίμονη άρνηση του Περισσού να συμμετάσχει σε διάλογο για την ενότητα της αριστεράς, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν έχουν την ίδια άποψη και, μάλιστα, σε ποσοστά συντριπτικά. Ενότητα ζητεί το 69,8% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ το 2009 και το 66,9% των σημερινών ψηφοφόρων του. Την ίδια απάντηση δίνει και το 32,5% των ψηφοφόρων της ΔΗΜ.ΑΡ., παρά τις επίσης επίμονες αρνήσεις του Φ. Κουβέλη για συνεργασία και διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας στους τρεις

Συμπερασματικά, όπως φαίνεται από τα ποιοτικά ευρήματα της μέτρησης της RASS, περισσότεροι από ένας στους τρεις πολίτες, το 34%, ανταποκρίνονται θετικά στις προτάσεις και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνοι είναι και το 78% των εν δυνάμει ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλη αποδοχή έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αφού θετικοί απέναντι στο σχήμα δηλώνουν το 66% των σημερινών ψηφοφόρων του. Στους εν δυνάμει ψηφοφόρους της ΔΗΜ.ΑΡ. θετική ανταπόκριση βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 29% εξ αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: