ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Λ. Παπαδήμος: Δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών !


Καλογλυκαίνεται για παράταση της θητείας του ο τραπεζίτης που βουλιάζει τη χώρα.

Μεθοδεύουν την παράταση της συγκυβέρνησης – Διαφωνία μεταξύ Βορίδη και Καρατζαφέρη στο ΛάΟΣ

Διάσταση μεταξύ του προέδρου του ΛάΟΣ Γ. Καρατζαφέρη και του Μάκη Βορίδη σημειώθηκε στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή την μεθοδευμένη παράταση της θητείας του. Παίρνοντας τον λόγο στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης ζήτησε την δημιουργία ενός ευέλικτου σχήματος, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα οι αποφάσεις, «αλλιώς να πάμε σε εκλογές». Και εν πάσει περιπτώσει εάν αποφασισθεί παράταση θητείας της συγκυβέρνησης, αυτό να το αποφασίσουν τα κόμματα.
Εν αντιθέσει ο Γ. Καρατζαφέρης την π. Δευτέρα είχε προτρέψει τους συγκυβερνόντες  να προχωρήσουν σε ανασχηματισμό και παράταση της θητείας της του Λ. Παπαδήμου, υπό τον φόβο της ανόδου της Αριστεράς, που θα λάβει 40% εάν γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου εκλογές!
 Αφορμή για την δήλωση Βορίδη έδωσε ο Λ. Παπαδήμος που ανέφερε κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι: «Δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών».
Γιαυτό ο Λ. Παπαδήμος θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την συγκυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παραταθεί ο χρόνος της κυβέρνησης. «Θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με βασικό αντικείμενο τον χρόνο θητείας της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση του συμπεφωνημένου έργου της», ανέφερε κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με στοχευμένη διαρροή πληροφοριών που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «ΝΕΑ» σήμερα.
Για την απόφασή του αυτή, με αφορμή την ευρεία συζήτηση με θέμα τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, ενημέρωσε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο τόνισε ότι «δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών».
Ο επικεφαλής της συγκυβέρνησης τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί και να είναι κατατεθειμένο έως τις 15 Ιανουαρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ρητή δέσμευση που συμπεριλαμβανόταν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και υπ’ αυτήν την έννοια αποτελεί μέρος της πολιτικής που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, θέλοντας να υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν οι εταίροι της συγκυβέρνησης.
Επιφυλάξεις για όλα αυτά διατυπώθηκαν κατά κύριο λόγο από τον υπουργό Μεταφορών  Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέφερε ότι δεν διαφωνεί με την επέκταση της θητείας και των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης αλλά χωρίς μια τέτοια συμφωνία των κομμάτων δεν μπορεί να προχωρήσουν παρόμοιες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: