ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης "κατάπιαν" την τροπολογία για ΕΡΤ


Αριστερά ο Β. Μουλόπουλος σε συνεστίαση του ΣΥΝ στην Πάτρα. Δίπλα του ο Γραμμ. Κ. Σπαρτινός.

Βασίλης Μουλόπουλος: Πετάτε στο καλάθι των αχρήστων τη συμφωνία των κομμάτων

Η ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία έκανε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποσύρει μέσα σε λίγες ώρες την τροπολογία με την οποία οι δημοσιογράφοι δεν θα μετατραπούν σε κρατικούς υπαλλήλους. Πιεσμένος από την τροπολογία που είχαν υπογράψει πάνω από 150 βουλευτές, ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε δική του με την οποία οι αποδοχές των δημοσιογράφων "προσαρμόζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού χωρίς να λαμβάνεται ως βάση η κατηγορία εκπαίδευσης", όπως συμβαίνει στους άλλους υπαλλήλους.
Όμως η Ν.Δ. διά του Νίκου Δένδια δήλωσε ότι δεν θα την ψηφίσει και ο αχαιός Αλέκος Χρυσανθακόπουλος του ΛΑΟΣ δεν την στήριξε. Τότε ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και απέσυρε την τροπολογία για να φέρει άλλη "τις επόμενες μέρες", η οποία "θα γίνει κατανοητή από τους εργαζόμενους", γιατί "κινδυνεύουμε να έχουμε το παράδοξο να εισάγονται ρυθμίσεις εξαιρετικά ευνοϊκές και να θεωρούνται ως εχθρικές".
Σύμφωνα με τον υπουργό, η τελευταία εκδοχή της τροπολογίας που απέσυρε ήταν: "Οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 4 και του άρθρου 31 του νόμου αυτού, καθορίζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού, μετά από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές ενώσεις. Ως προς τους λοιπούς όρους απασχόλησης, ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις οποίες υπάγονται οι δημοσιογράφοι του προηγουμένου εδαφίου. Σε κάθε περίπτωση, οι δημοσιογράφοι της παραγράφου αυτής υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς που ισχύει κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος κεφαλαίου".
 Με την αρχική τροπολογία διαφώνησαν και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας επέμεινε να ψηφιστεί η τροπολογία των βουλευτών και ο Βασίλης Μουλόπουλος επεσήμανε στον υπουργό ότι πρόκειται για "ελιγμό" και ότι "ζητάτε τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Μία φορά την πετύχατε και την πετάτε στον κάλαθο των αχρήστων". Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι με την αρχική τροπολογία Βενιζέλου καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις, επιμένει σε βαθμολόγιο - μισθολόγιο και αντικαθιστά τις συλλογικές συμβάσεις με υπουργικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: