ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επίθεση Τσίπρα προς Βενιζέλο: Όχι στα νέα μέτρα που ετοιμάζετε!

Έχω θετικές ενδείξεις, θα τα καταφέρουμε, επιμένει ο Ευ. Βενιζέλος.



«Οι επιλογές που με πάθος υπερασπιστήκατε οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Πείτε το δημόσια και μην συνεχίσετε να διαπράττετε το έγκλημα. Η κοινωνία στενάζει. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως τη δημοκρατία να την υπερασπιστούμε»

Με μείωση αντιπαραγωγικών δαπανών, μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές και όχι με επιβολή νέων μέτρων με μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία των διαπραγματεύσεων του PSI, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Έχω θετικές ενδείξεις, θα τα καταφέρουμε, θα είναι μια ανταπόδοση των θυσιών του ελληνικού λαού και μια προοπτική στη νέα γενιά».
Το θέμα του PSI δεν μπορεί να το διαχειρίζεται μια κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση και μάλιστα εν κρυπτώ, αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας, στην αντιπαράθεσή του χθες με τον Ευ.. Βενιζέλο που δήλωσε κουρασμένος από το μαλλιοτράβηγμα των υπουργών της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου. Παράλληλα έκανε λόγο για συνθήκες διάλυσης της χώρας και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει με ειλικρίνεια αν θα επιβληθούν νέα μέτρα «και να μην κρυφτεί πίσω από ωραία σχήματα γιατί δεν το αντέχει ο ελληνικός λαός».
«Διαχειρίζομαι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για τεράστιες προσωπικές αντοχές που διαθέτει και σημείωσε ότι όταν ανέλαβε τον Ιούνιο του 2011, είχε πλήρη γνώση πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση και πρόσθεσε ότι «δεν ήταν προσωπικές επιλογές μου τα οικονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν».
«Το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι δική μου έμπνευση. Ούτε του κ. Παπαδήμου. Ήταν μια επιλογή που έπρεπε να κάνουμε ώστε να έχουμε έσοδα εκτός του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους που δυστυχώς έχει πεπερασμένες ικανότητες. Ποτέ δεν θα κόβαμε το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών
Ακόμα, επέκρινε όσους δεν ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια τη θέση τους, εννοώντας τους εσωκομματικούς αντιπάλους του και τους συνεταίρους του στην συγκυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα ότι, «στις συζητήσεις με την Τρόικα πρέπει όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη, δίκαια όχι άδικα, και να μην διαχωριστούμε σε αφελείς πονηρούς».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να παραδεχθεί ότι απέτυχε η οικονομική συνταγή που εφαρμόστηκε και ότι μετά από δύο χρόνια θυσιών όλοι οι στόχοι βρίσκονται στο σημείο μηδέν, συζητά με την Τρόικα για άμεση λήψη μέτρων.
«Οι επιλογές που με πάθος υπερασπιστήκατε οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό. Πείτε το δημόσια και μην συνεχίσετε να διαπράττετε το έγκλημα. Η κοινωνία στενάζει. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως τη δημοκρατία να την υπερασπιστούμε. Χρειάζεται μια κυβέρνηση με λαϊκή ετυμηγορία και με νωπή εντολή να υπερασπιστεί τα κοινωνικά στρώματα που χειμάζονται. Χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα επιβεβαιώσει την λαϊκή κυριαρχία και την δημοκρατία.»
Ο Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για «αφωνία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Σύνοδο Κορυφής», όπου, όπως είπε, «πήγε χωρίς εναλλακτικό σχέδιο και αρκέστηκε στο να παρακολουθήσει και να συνταχθεί με το σχέδιο Μέρκελ-Σαρκοζί που διαμορφώνει αναμορφωτήριο για απείθαρχες χώρες».
Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βενιζέλος έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα είπε στις αρχές της εβδομάδας περί «εξουθένωσης»:
«Όταν είπα ότι είμαι εξουθενωμένος, δεν εννοούσα ότι είμαι κουρασμένος, όπως ορισμένοι ευτελίζοντας τα πράγματα επιχείρησαν να πουν. Εννοούσα και εννοώ ότι συμπάσχω με τον Έλληνα πολίτη που εξουθενώνεται από τις θυσίες και το βάρος» ενώ «διεμήνυσε» προς διάφορες κατευθύνσεις: «Εγώ έχω τεράστιες προσωπικές αντοχές».
(Από το Newsroom ΔΟΛ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: