ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Τσούκαλης και Φ. Κουβέλης δεν επενδύουν στην καταστροφή !


Η αριστερά της ευθύνης θα ήταν φρονιμώτερο να μας εξηγούσε τι σημαίνει ενδεχόμενο καταστροφής σήμερα που η κοινωνία αποσυντίθεται, οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται, οι μικρομεσαίοι συνθλίβονται από τα μέτρα του Μνημονίου, που ο Φ. Κουβέλης αγωνιά μήπως δεν ολοκληρωθούν! Αυτά δεν συνιστούν καταστροφή;

Όπως οι άλλοι, του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι της αριστεράς της ευθύνης κλπ, διότι αγωνιά μήπως δεν ληφθούν τα μέτρα, που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση! Να είναι καλά ο σύντροφος εξ αριστερών της ευθύνης κλπ, που μεριμνεί για την θέσπισή τους!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ενδεχόμενο καταστροφής της χώρας, ούτε στην κήρυξη της Ελλάδας σε τυπική χρεοκοπία, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι βρισκόμαστε σε ένα ουσιαστικό χρεοστάσιο». Λόγια τα παραπάνω που ειπώθηκαν την Δευτέρα, στην ΝΕΤ, από τον τυπικό εκπρόσωπο της αριστεράς της ευθύνης, πρώην σύντροφο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, που δεν μοιάζει με τους άλλους, του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι της αριστεράς της ευθύνης! Και της συνεργασίας, υπενθυμίζω, με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, σύμφωνα με παλαιότερη εκδήλωση πρόθεσης του συντρόφου Φώτη Κουβέλη!

 Και ξέρετε γιατί δεν επενδύει στο ενδεχόμενο καταστροφής της χώρας; Διότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χρεοκοπία, όπως είπε - παρακαλώ σημειώστε, η Ελλάδα, όχι οι η ελληνική κοινωνία της εργασίας και του μόχθου – αγωνιά ο Φ. Κουβέλης της αριστεράς της ευθύνης και λοιπά πολλά, μήπως δεν υπολοποιηθεί η δανειακή σύμβαση και τα συμπαραμαρτούντα της «που έχουν σχέση με σημαντικές πολιτικές επιλογές και αποφάσεις», όπως διευκρινίζει, οι οποίες σημειώνω έχουν να κάνουν με το πώς το μαύρο μέτωπο της Τρόικας στην Ελλάδα, θα βυθίσει τους μικρομεσαίους στη φτώχεια και τους εργαζομένους στην εξαθλίωση!
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της αριστεράς κλπ κλπ, εκτίμησε ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος,  ότι «οι εκλογές θα διεξαχθούν δυο μήνες μετά τη 19η Φεβρουαρίου».
Καμία λέξη δεν βρήκε να πει για την αντισυνταγματική μεθόδευση που γίνεται στο παρασκήνιο, για παράταση του βίου της σημερινής συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, δεν άκουσε τίποτε για προσπάθεια στήριξής της από το κρατικοδίαιτο εκδοτικό κατεστημένο, ούτε για την αντίδραση Σαμαρά, μήτε για τις κινήσεις εκδοτών περί δημιουργίας κόμματος μίας χρήσης, υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, με στόχο την ολοκληρωτική δέσμευση της χώρας στο επαχθές αγγλοσαξονικό δίκαιο, που σημαίνει υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας και εκποίησής της υπέρ του δανειστή!  
Προφανώς τα παραπάνω για τον Φ. Κουβέλη, της αριστεράς της ευθύνης, είναι ανεύθυνα και κομουνιστικότροπα, που υιοθετούνται από τον – μη ευθύνης- ΣΥΡΙΖΑ. 
Ολόκληρη η δήλωση, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ από τον Φ. Κουβέλη είναι η παρακάτω:
«Η συζήτηση για τις εκλογές είναι ανοιχτή, είναι πάνω στο τραπέζι και κυρίως με την πρωτοβουλία των πολιτικών δυνάμεων, που συγκρότησαν αυτή την κυβέρνηση. Και υπάρχουν τα μεγάλα ζητήματα, αν η κυβέρνηση θα προλάβει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της δανειακής σύμβασης, αλλά και όλα τα άλλα που συγκροτούν τα μέρη της δανειακής σύμβασης που έχουν σχέση με σημαντικές πολιτικές επιλογές και αποφάσεις. Και αναφέρομαι στα μέτρα» είπε ο Φ. Κουβέλης.
«Εμείς δεν επενδύουμε στο ενδεχόμενο καταστροφής της χώρας, ούτε στην κήρυξη της Ελλάδας σε τυπική χρεοκοπία, και ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι βρισκόμαστε σε ένα ουσιαστικό χρεοστάσιο» υπογράμμισε.

Αυτά, για να μην σας μένει καμία αμφιβολία, ότι τα μέτρα δεν θα ληφθούν. Να είναι καλά ο σύντροφος εξ αριστερών της ευθύνης κλπ, που μεριμνεί και αγωνιά για την θέσπισή τους!
Ερώτημα εμού του αφελούς και άλλων Πατρινών συντρόφων, που άκουσαν τα παραπάνω στην ΝΕΤ: Αυτά τα ίδια λέει και ο Πατρινός βουλευτής Νίκος Τσούκαλης στις συζητήσεις του; Διότι αρκετοί από την ΔΗΜΑΡ, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τοπικού βουλευτή, δεν δείχνουν να είναι σε ευθεία γραμμή με τον Φ. Κουβέλη, μα ούτε και με τον Γρ. Ψαριανό, που του έχει ιδιαίτερη συμπάθεια ο Ν. Τσούκαλης!
Όταν έχεις παιδί άνεργο, οικογένεια που συνθλίβεται από τα οικονομικά μέτρα και βλέπεις την σύνταξή σου να μειώνεται επί έξι συνεχόμενες φορές μέσα σε ένα χρόνο, όταν διαπιστώνεις ότι το επικουρικό σου από το Μάιο είναι η τρίτη φορά που ως αμνός κουρεύεται και της «κουράς» το μαλλί ρίπτεται στον πίθο των Δαναΐδων, από αυτούς που επιμένουν να σε σώσουν, τότε θα πρέπει ως άνθρωπος της Αριστεράς, της πραγματικής ευθύνης, να κάτσεις και να σκεφτείς.
Θέλουν πράγματι να σε σώσουν ή μήπως να σου κατεβάσουν το βιοτικό επίπεδο σε μισθούς και συντάξεις, σε εγκατάλειψη των αγροτών και της γης τους, σε κλειδαμπάρωμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εξαφάνιση των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικογένειας και της Οικονομίας, για να έρθουν οι φιλέσπλαχνοι επενδυταί, που σήμερα τζογάρουν στα ομόλογα κινδύνου σε βάρος της χώρας, όπως κάποιοι από το κυβερνητικό μνημονιακό στρατόπεδο;
Μα κυρίως όμως εάν θες να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου δεν είναι ηθικά επιτρεπτό να αγωνιάς εσύ ως αριστερός, μήπως δεν επιβληθούν τα επαχθή μέτρα που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση!  
Και παρεπιμπτόντως, εάν είναι κάτι σημαντικό που αφορά τον Φ. Κουβέλη και τους άλλους τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τον πατρινό Ν. Τσούκαλη, τον αθηναίο Γρ. Ψαριανό, που χυδαιολογεί ασυστόλως κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον συμπαθή μου γιατρό Θαν. Λεβέντη, τους οποίους το μιντιακό κατεστημένο χρησιμοποιεί κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προβάλλει καθημερινά στο γυαλί και τον τύπο, μόλις την Δευτέρα 19-12-11 ο κύριος κολοτούμπας του ΛάΟΣ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους συγκυβερνόντες εταίρους του μαύρου μετώπου, από τους οποίους ζήτησε να συμφωνήσουν σε ανασχηματισμό του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος τονίζοντας: «Σε είκοσι ημέρες έρχεται η Τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες. Είναι αυτοκτονία να πούμε στο λαό να πάει σε εκλογές. Αν νομίζεται ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την αριστερά καταγεγραμμένη στο 40%, αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς τους»!
Και τούτο αφορά και την κυρία Παπαρρήγα, που χαρακτήρισε «ναρκωτικό» και «φούμαρα» την κυβέρνηση Αριστεράς μέσα από την συμπαράταξή της, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και όταν η άκρα δεξιά ομολογεί τα παραπάνω, τότε η Αριστερά πρέπει να τα λάβει υπόψη της, αντί να αγωνιά, όπως ο Φ. Κουβέλης, μήπως δεν επιβληθούν τα συμπαραμαρτούντα του δανείου μέτρα. Να τα καταγγείλει με οξύ τρόπο, όπως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε «ελεεινούς και τρισάθλιους», όσους σκέφτονται παραπέρα μείωσης του εισοδήματος  των εργαζομένων, αναφερόμενος στην επικουρική σύνταξη και την κυβέρνηση «όχι μόνον ανίκανη, αλλά και επικίνδυνη, και προέτρεψε αυτούς που την συγκροτούν «να ξεκουμπιστούν και να φύγουν»!  

(Δημοσιεύτηκε σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδας Πάτρας ΡΕΠΟΡΤΕΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: