ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Ελεεινοί και τρισάθλιοι, όσοι απεργάζονται νέες μειώσεις


Οργισμένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ από τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση!

Συνάντηση Παπαδήμου - Κουτρουμάνη για νέο κουτσούρεμα επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ - Π. Καψής ότι υπάρχει πρόβλημα  με την σχεδιαζόμενη περικοπή

  Παραδεχόμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής ότι υπάρχει πρόβλημα  με την σχεδιαζόμενη περικοπή συντάξεων και επικουρικών και εφάπαξ, διαβεβαίωσε για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και για όσο το δυνατόν, μικρότερες περικοπές με την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων». Αντιθέτως ο πρόεδρος του της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έδειξε οργισμένος και όταν του έθεσαν ως ερώτημα απάντησε με τα εξής: «Είναι ελεεινοί  και τρισάθλιοι όσοι απεργάζονται σχέδια περεταίρω περικοπής των συντάξεως και των μισθών»!   
Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε πολύωρη συνάντησή τους χθες Δευτέρα συζήτησαν εκτενώς για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η χρόνια αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων, που συνεχίζεται με  τη νέα - τρίτη κατά σειρά - μείωση των επικουρικών συντάξεων, που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2012.
Τα θέματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος και στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης, αφού λόγω της εκτίναξης της ανεργίας, της κυριαρχίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της συρρίκνωσης των αμοιβών και της υψηλής ύφεσης που ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, το Ασφαλιστικό επανέρχεται στο επίκεντρο με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Ειδικότερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη θα τεθεί το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων περίπου κατά 25% από 1-1/2012 και η πάταξη της εισφοροδιαφυγής με την εφαρμογή ενός νέου πακέτου μέτρων.
Ωστόσο, η νέα περικοπή συντάξεων δεν μπορεί να αποκλειστεί από την στιγμή που στα ταμεία λόγω Μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης η Οικονομία βουλιάζει στην ύφεση.
Τα Ταμεία έχουν υποστεί απώλειες 4,5 δισ. ευρώ από τη μείωση των εισφορών λόγω της ανεργίας και της μείωσης των αμοιβών, αλλά και της αύξησης της εισφοροδιαφυγής. Επίσης εάν ακολουθηθεί η πρόταση Σαμαρά για μείωση εργοδοτικών εισφορών θα επέλθει συντριπτικό χτύπημα στα έσοδά τους!
Η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ για το 2012, χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνέπειες του «κουρέματος» των ομολόγων.

Μαχαίρι στις επικουρικές και το εφάπαξ

Την Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης στον ΒΗΜΑ 99,5 οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 25% και θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2012.
Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, πάντως, θα κατατεθεί με τον καινούργιο χρόνο και όχι μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Όπως εξήγησε ο υπουργός, η νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί με διαδικασίες εξπρές και αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά θα έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2012.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές θα κινηθούν μεσοσταθμικά στο 15%.  Ωστόσο σε ορισμένα ταμεία, που εμφανίζουν σοβαρές ζημίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα επικουρικά Ταμεία κάποιων ΔΕΚΟ και τραπεζών, η μείωση θα φθάσει έως και το 45% - 50%.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως παράλληλα, θα υπάρξει περιορισμός του εφάπαξ κατά τουλάχιστον 10%.
Παράλληλα, με το νέο έτος θα εφαρμοσθούν και οι αλλαγές στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης με την ενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων φορέων (ΙΚΑ, ιδιωτικού τομέα, δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών) και της καθιέρωσης ενιαίων κανόνων χορήγησης και ποσοστού υπολογισμού της σύνταξης.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουτρουμάνης η προωθούμενη ρύθμιση για τη μείωση των επικουρικών θα προβλέπει και την εθελοντική ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα.

Αντιπολίτευση: όχι νέα επιδρομή στις συντάξεις

Η Αντιπολίτευση, εκφράζει οργή για την προωθούμενη μείωση των επικουρικών συντάξεων.
 «Μετά τα δύο πρώτα χτυπήματα, που επέφεραν στις επικουρικές συντάξεις με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα επιβάλλοντας δραστικές μειώσεις σε όσες απ' αυτές ξεπερνούν τα 300 ευρώ, έρχονται τώρα, με αφορμή τις συνταχθείσες αλλά και αμφιλεγόμενες αναλογιστικές μελέτες, να τους δώσουν το τρίτο αποφασιστικό χτύπημα προχωρώντας από 1/1/2012 σε νέες μειώσεις τους μέχρι και 40%», σημειώνει ο Δημήτρης Στρατούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθέτει δε, ότι την ίδια στιγμή «αφήνουν ανέγγιχτες τις αιτίες της αύξησης των ελλειμμάτων των επικουρικών ταμείων» και αναφέρεται στην «ανεξέλεγκτη και γενικευμένη εισφοροδιαφυγή, στην επέκταση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και των ελαστικών μορφών απασχόλησης, στην πρωτοφανή ανεργία που προκαλούν οι κυβερνητικές και τροϊκανές πολιτικές κλπ».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Στρατούλης, «η κυβέρνηση με τη τρόικα έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν τις κύριες συντάξεις των ασφαλισμένων της χώρας μας σε απλά φιλοδωρήματα και τις επικουρικές συντάξεις σε αέρα κοπανιστό».
Την εκτίμηση ότι «η δραματική μείωση των επικουρικών συντάξεων» θα έχει συνέχεια με μειώσει στις κύριες διατυπώνει η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία επισημαίνει ότι «σε μια περίοδο που απαιτείται ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για ευρύτατα στρώματα του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, τα κυβερνητικά επιτελεία δυστυχώς σχεδιάζουν περικοπές πάντα στη βάση της πιο συντηρητικής και αδιέξοδης πολιτικής επιλογής».
«Μετά την οριζόντια επιδρομή στους μισθούς των δημοσίων, την επαπειλούμενη περικοπή κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικού τομέα, σειρά και πάλι έχουν οι συντάξεις», συμπληρώνει.
«Όχι άλλη οικονομική αιμορραγία για τους συνταξιούχους», λέει το ΛΑΟΣ δια του εκπροσώπου του Κωστή Αϊβαλιώτη και συμπληρώνει ότι «τα περήφανα γηρατειά του Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα τα εκλαμβάνουν ως υποζύγια». Ωστόσο στηρίζει την συγκυβέρνηση που λαβαίνει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: