ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Φως στον αγώνα των χαλυβουργών που κλείνουν 49 μέρες απεργίας

Από την επίσκεψη των συνταξιούχων Πάτρας στην Χαλυβουργία, στις 15-12-11. "Υποσχόμαστε ότι δεν θα σας ντροπιάσουμε" είπαν οι απεργοί στους συνταξιούχους, που με τα μπαστούνια στο χέρι έσπευσαν για συμπαράσταση. Το κύμα συμπαράστασης στους απεργούς μεγαλώνει με την συμμετοχή πολλών φορέων και σωματειακών κλάδων. Οι εργαζόμενοι στηρίζουν τον αγώνα των χαλυβουργών γιατί ξέρουν ότι εάν λυγίσει οι επιπτώσεις τους θα αγγίξουν και αυτούς!


Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. του σωματείου τους θα συναντηθεί στο ίδιο τραπέζι με την εργοδοσία και με την μεσολάβηση του Υπουργείου, για την άρση των 50 απολύσεων

Φως στον αγώνα των χαλυβουργών της Ελευσίνας, αρχίζει να φαίνεται αφού την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το ΔΣ του σωματείου τους θα συναντηθεί στο ίδιο τραπέζι με την εργοδοσία και με την μεσολάβηση του Υπουργείου, για να αντιμετωπισθεί  το πρόβλημα που έχει ανακύψει λόγω της εμμονής της Ελληνικής Χαλυβουργίας να απολύσει 50 εργαζομένους στην επιχείρηση, κάτι που εξώθησε το σωματείο σε κινητοποιήσεις διαρκείας.
Από τις 12 Οκτωβρίου η εταιρεία δήλωσε πρόθεση για απολύσεις 180 εργαζομένων  σε σύνολο 378, πεντάωρη πενθήμερη εργασία και μείωση μισθών  κατά 40%, με το πρόσχημα της μείωσης πωλήσεων.

Αντιθέτως τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί μιλούν για αύξηση της παραγωγής στα τελευταία χρόνια  και ειδικότερα ενώ το 2009 είχε 194.600 τόνους παραγωγή, το 2010 έφθασε τους 231.000 και για φέτος υπολογίζεται λίγο πιο πάνω από τους 266.000 τόνους που αποφέρουν κέρδη 227 εκατομμυρίων ευρώ.  

Παρά ταύτα η εμμονή της εταιρείας οδήγησε τους εργαζομένους σε συνέλευση στις 17 Οκτωβρίου και επί 378 οι 273 ετάχθησαν με την πρόταση του σωματείου, ενώ και αυτοί που μειοψήφησαν ακολουθούν την πλειοψηφία. Από την συνέλευση εστάλη μήνυμα στην εταιρεία, αλλά η απάντησή της ήταν στις 31 Οκτώβρη με την πρώτη κοινοποίηση εξωδίκου σε εργαζόμενο που τον απέλυε, ενώ την ίδια ημέρα ακολούθησαν και άλλες 17 απολύσεις. Η Χαλυβουργική κάνοντας χρήση του νόμου  για δικαίωμα απολύσεων στο 5% κάθε μήνα, τμηματικά απέλυσε εργαζομένους.  Σταδιακά μέχρι την έκρηξη της απεργία στις 31 Οκτώβρη είχε φθάσει τους 50. Κι εδώ ο κόμπος έφθασε στο χτένι.
 Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της νέας τριμερούς συνάντησης που τους ανακοινώθηκε, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η συναυλία αλληλεγγύης που είχε ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της πανθριασιακής απεργίας της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία εδώ και 49 μέρες, πιο δυνατοί από ποτέ.
Στο πλαίσιο αυτής της κλιμάκωσης, διοργάνωσαν χθες το πρωί νέο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Ομόνοια, με το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς να στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και να απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης της χώρας. Εάν αυτοί νικήσουν, θα δώσουν κουράγιο και δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους/ες να αγωνιστούν πιο ενωτικά, μαζικά, μαχητικά για να ανατρέψουν τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Κανένας εργαζόμενος και καμιά εργαζόμενη μόνοι τους στην κρίση!».

Ο δεύτερος σταθμός της κλιμάκωσης του αγώνα των απεργών χαλυβουργών είναι σήμερα, καθώς θα συμμετάσχουν στη συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών ώστε να οργανώσουν μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για να απαιτήσουν οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΔ και κάλυψη των ενσήμων για τις ημέρες της απεργίας λέει πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Γιώργος Σιφωνιός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: