ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλούν οι δημοσκόποι. Γιαυτό του 15% ή του 10%;


Ποιος από τους δύο δελφίνους θα σώσει το ΠΑΣΟΚ που βούλιαξε στην ανυποληψία;

Μόλις το 37% θέλει την παραμονή Παπανδρέου (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% τον απορρίπτει πλήρως και το 18% δεν απαντά – Για πρόεδρο του κόμματος 25% προτιμούν τον Λοβέρδο έναντι 23% για Βενιζέλο

 Είναι χαρακτηριστικό, από δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα «Το Ποντίκι» ότι, όλοι μαζί οι υποψήφιοι, για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, για τους οποίους ρωτήθηκαν οι πολίτες, συγκεντρώνουν μόλις 51% στο σύνολο, με το 49% να αδιαφορεί ή να μην έχει αποφασίσει, και μόλις 64% στους ψηφοφόρους του κόμματος, με το 36% να μην συγκινείται από κανένα όνομα. Παράλληλα οι όποιοι άλλοι δελφίνοι ετέθησαν ως όνομα στους ερωτηθέντες δεν ξεπέρασαν τα μονοψήφια ποσοστά! Γιαυτό και το ερώτημα που ανακύπτει είναι τούτο: Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλούν οι δημοσκόποι. Γιαυτό του 15%, με τάση προς μονοψήφιο ποσοστό; Για αυτόνομη κυβέρνηση που ούτε στο όνειρό τους θα ιδούν ή για επανάληψη της συγκυβέρνησης  με την Δεξιά και την ακροδεξιά;
Αυτό δείχνει και το επίπεδο απαξίωσης στο οποίο έχει εισέλθει το κομματικό ιερατείο του ΠΑΣΟΚ, μετά από δύο χρόνια διάλυσης της κοινωνίας και αφαίρεσης εργασιακών δικαιωμάτων που ούτε αυταρχικά καθεστώτα που προηγήθηκαν, στην χώρα μας, δεν διανοήθηκαν να επιμείνουν στην αυθαίρετη τακτική τους!
Τα απανωτά χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η γραμμή εθνικής υποτέλειας που ακολουθεί το κόμμα αυτό, που κάποτε περηφανεύονταν για την διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας, είναι που το έχουν οδηγήσει σε ποσοστά  αναξιοπρέπειας!
Κατά τ’ άλλα ανατρεπτικά για τα μέχρι τώρα δεδομένα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της Pulse RC, που δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι». Όπως προκύπτει από την πανελλαδική έρευνα, που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.059 ατόμων με δικαίωμα ψήφου στη χώρα, η κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε εξέλιξη ανεξαρτήτως των προθέσεων του Γιώργου Παπανδρέου, από την στιγμή που, επισήμως, η θητεία του έχει λήξει, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με ποσοστό 20% στο σύνολο των ερωτηθέντων και 25% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, έναντι ποσοστών 16% και 22%, αντιστοίχως.
Αυτοί είναι και οι μόνοι «υποψήφιοι» για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με διψήφια ποσοστά, καθώς οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Παπουτσής βρίσκονται σε μονοψήφια νούμερα.
Ο μεγάλος τους αντίπαλος, βέβαια, τον οποίο θα βρουν μπροστά τους και μετά την εκλογή -όποτε και αν γίνει- είναι ο «Άλλος». Αυτός ο «Άλλος», με 25%, είναι η πρώτη προτίμηση του συνόλου των ερωτηθέντων και, με 20%, η τρίτη των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Το βέβαιο είναι ότι την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος επιθυμεί μόλις το 25% του συνόλου (το 13% τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ το 12% προτιμά να είναι άλλος ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία). Το 49% δεν τον θέλει σε κανένα ρόλο, ενώ το 26% δεν απαντά ή δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει.
Αλλά και στο ΠΑΣΟΚ η εικόνα δεν είναι καλύτερη: μόλις το 37% θέλει την παραμονή Παπανδρέου (το 20% εξ αυτών τον θέλει και υποψήφιο πρωθυπουργό), ενώ το 45% τον απορρίπτει πλήρως και το 18% δεν απαντά.
Τέλος, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ φαίνεται να προηγείται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο σύνολο του δείγματος, συγκεντρώνοντας 20%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι μεγάλη τιμή το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης. Με έχει συγκινήσει, αλλά σε αυτήν τη φάση, δεν με απασχολεί καθόλου. Έχω πολύ βαρύ πρόγραμμα στο υπουργείο Υγείας και το μέλημά μου είναι να λυθούν τα προβλήματα αυτού του χώρου. Επιπλέον, θέλω να επισημάνω ότι δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφορικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Ερώτημα αφελούς: Όπως λύσατε και αυτό με τους απλήρωτους εργαζόμενους της εφημερίδας ΗΜΕΡΑ του κουμπάρου σας ιδιοκτήτη, που την έκλεισε και έμειναν οι εργαζόμενοι στα κρύα του λουτρού κύριε Λοβέρδο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: