ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Με τον φόβο της τρόικας έως τις 15 Ιανουαρίου και ο Λ. Παπαδήμ(ι)ος


Φώλιασε ο φόβος ακόμη και στην ψύχη αυτού του τραπεζίτη, για τα όσα μέλλονται!


Από τα μέσα του μήνα και εξής, οι μέρες θα είναι “κολασμένες” και η χώρα θα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί
 
Μία - μία θα μετρά τις μέρες έως την 15η Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος. Συνομιλητές του δεν κρύβουν την ανησυχία του ενοίκου του Μεγάρου Μαξίμου για τις διαφαινόμενες απαιτήσεις των “τροϊκανών”, σε σχέση με το νέο Μνημόνιο, αλλά και τα διορθωτικά μέτρα για το 2011. Οι απαιτήσεις αυτές αναμένονται τόσο σκληρές, που θα θέσουν σε δοκιμασία -ξανά- τη συνοχή της συγκυβέρνησης και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Μπορεί ο Λ. Παπαδήμος να πήρε μια “ανάσα” μετά τον κύκλο συναντήσεων που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τη συμφωνία για μετάθεση των εκλογών περί το Πάσχα, ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά. Με δεδομένες τις εκτιμήσεις των “τροϊκανών” ότι η φοροδοτική δυνατότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα πατήσουν στις 15 Ιανουαρίου το πόδι τους στην Αθήνα, ζητώντας “με το καλημέρα” διαρθρωτικές αλλαγές. Ήτοι, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ξεπούλημα δημόσιων “φιλέτων” όσο - όσο κ.ά. Και αυτή τη φορά, δεν θα έχουν να εκβιάσουν μόνο με τη μη καταβολή μιας δόσης, αλλά με ολόκληρη... δανειακή σύμβαση, ύψους 89 δισ., η οποία, αν δεν ισχύσει, θα τινάξει στον αέρα και το “κούρεμα” του χρέους μέσω PSI.
Δεν είναι τυχαίο ότι, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Πέμπτης, ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς του “να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες ώς τις 15 Ιανουαρίου”, καίτοι κάτι τέτοιο φαντάζει ανέφικτο. Ουδόλως τυχαίο όμως είναι και το ότι την ίδια ημερομηνία έβαλε ως χρονικό όριο και ο Ευ. Βενιζέλος για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στο Μαξίμου, αλλά και στην Καραγεώργη Σερβίας, θεωρούν ότι από τα μέσα του μήνα και εξής, οι μέρες θα είναι “κολασμένες” και η χώρα θα βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.
Το τοπίο για το PSI είναι θολό, ενώ με το ντόμινο της κρίσης χρέους να μαστίζει την Ευρωζώνη, το “ελληνικό πρόβλημα” δεν αξιολογείται πια ως σοβαρό στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές φοβούνται ακόμη και ένα αιφνίδιο “μπαμ”, αν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων “κολλήσουν”.
Ωστόσο, ακόμη κι αν όλα πάνε καλά με το PSI, αυτά που ετοιμάζονται να ζητήσουν οι “τροϊκανοί” -και μάλιστα δίκην τελεσιγράφου- είναι τόσο σκληρά, που το “μπαμ” μπορεί να γίνει σε πολιτικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Ν.Δ. έχουν σχεδόν κλείσει τα ψηφοδέλτια και διακινούν σενάρια για εκλογές ακόμη και πριν τις 19 Φεβρουαρίου, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης συμπεριφέρεται σαν να στρώνει χαλί ηρωικής εξόδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: