ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανταπόκριση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για νέο συνασπισμό εξουσίας


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος υποδοχέας των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που φυλλορροεί. 

Έρευνα της Metron Analysis, σε πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με τον  προέδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που προτείνει ενότητα των αριστερών δυνάμεων

Θετική είναι η ανταπόκριση του κόσμου, ιδιαίτερα ανάμεσα στους ψηφοφόρους της αριστεράς, απέναντι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Την ώρα που, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει την ανοχή της κοινωνίας, ενώ τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν καταρρέουν, η ριζοσπαστική αριστερά φαίνεται να αποκτά το μεγαλύτερο ακροατήριο.
Αναλυτικά, σε έρευνα της Metron Analysis, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού εξουσίας σε αντιμνημονιακή και αριστερή βάση. Τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση από όσους ερωτηθέντες αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, καθώς συμφωνεί το 57,1% έναντι μόλις του 20,5% που διαφωνεί, ενώ και οι πολίτες που αυτοτοποθετούνται στην κεντροαριστερά είναι θετικοί: 39,6% συμφωνούν (έναντι 31,8%).
Αντίστοιχη είναι η εικόνα με βάση την πρόθεση ψήφου: Το 44,8% των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ συμφωνούν με την πρόταση του Αλ. Τσίπρα, το 20,1% ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί και μόλις το 27,7% διαφωνεί. Σημαντική είναι και η απήχηση ανάμεσα στους δυνάμει ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το 32,4% να δηλώνει τη συμφωνία του, όπως και του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών (37,4%).
Εξάλλου, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες “Τάσεις” της MRB που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε πρώτο υποδοχέα των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που φυλλορροεί, με 6,4% των πολιτών που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ να επιλέγουν τώρα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: