ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος προς την κόλαση!


Στην πολιτική της ενότητας της Αριστεράς επιμένει ο Αλ. Τσίπρας!

 Απηύθυνε εκ νέου πρόταση ουσίας κι όχι επικοινωνιακό πυροτέχνημα προς την Αλ. Παπαρήγα και τον Φ. Κουβέλη, μιλώντας στον ρ/σ «Real»

Το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος προς την έξοδο από την κρίση, αλλά προς την κόλαση σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του συνέντευξη στο ρ/σ “Real”, όπου επιτέθηκε στη “μνημονιακή κυβέρνηση” Παπαδήμου. “Η κυβέρνηση έχει δύο στόχους: Ο πρώτος είναι να παρακαμφθεί η λαϊκή ετυμηγορία και ο δεύτερος να υλοποιηθεί η νέα δανειακή σύμβαση με νέα σκληρά μέτρα” είπε και, σχολιάζοντας το σίριαλ διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι σε μια περίοδο που η κρίση παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει με ποιον τρόπο θα γίνει η διαδοχή, αλλά η πραγματικότητα που βιώνει.
Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε και πάλι την ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, “γιατί είναι συρρίκνωση της δημοκρατίας αυτό που ζούμε”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το θέμα δεν είναι οι κάλπες να καταγράψουν απλώς τους συσχετισμούς, να αυξήσουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις τους βουλευτές τους κ.ο.κ.
“Αυτό που θα είχε νόημα, κατά τη γνώμη μου, είναι να βρούμε τρόπο να συμφωνήσουμε σε ένα εναλλακτικό πρόγραμμα” είπε και απηύθυνε εκ νέου “πρόταση ουσίας κι όχι επικοινωνιακό πυροτέχνημα” προς την Αλ. Παπαρήγα και τον Φ. Κουβέλη: “Έχουμε πολύ σημαντικές διαφορές. Είναι καταγεγραμμένες. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει πίσω από τις θέσεις του ή τους στρατηγικούς του στόχους. Θέλουμε μία απάντηση όμως: Θα κάνουμε προσπάθειες να φύγουμε απ' αυτή τη διαδικασία του Μνημονίου που διαλύει τη χώρα;”.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι “η διαδικασία διάλυσης της Ευρωζώνης είναι προ των πυλών, όχι γιατί μια χώρα θα φύγει εθελούσια ή ενδεχομένως θα αποπεμφθεί από το ευρώ, αλλά γιατί τα προγράμματα λιτότητας είναι αυτά που καταστρέφουν το ευρώ”.
Είπε πως επιδίωξη δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι “στο δίλημμα, λεφτά για μισθούς και συντάξεις ή λεφτά για να πληρώνονται οι πιστωτές, εμείς δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό να απαντήσουμε: για μισθούς και συντάξεις”.
Για “πρόβα απόδρασης” των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. από το “μνημονιακό κέλυφος” έκανε λόγο ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, στο ρ/σ “Στο Κόκκινο”, λέγοντας πως αυτά είναι “παιχνιδάκια”. Πρόσθεσε δε: “Είναι φανερό πια ότι χρειάζεται μια εναλλακτική πολιτική, μια τομή στις εξελίξεις, μια ανατροπή αυτής της πολιτικής στον πυρήνα της, η μη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου με άλλους συσχετισμούς στην Ελλάδα, που θα επηρεάσει και σε κλίμακα Ευρώπης τους συσχετισμούς”. Εξάλλου για “άσφαιρα πυρά” και “ανέξοδες δηλώσεις” μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τη στάση της Ν.Δ. για τις επικουρικές συντάξεις, καθώς, όπως σημείωσε, στον προϋπολογισμό του 2011, “που μόλις πριν από λίγες μέρες ψήφισε η ίδια ως ισότιμος εταίρος της τριμερούς συγκυβέρνησης, προβλέπεται ρητώς η δραστική μείωση των δαπανών για τις επικουρικές συντάξεις”.
 Στο μεταξύ προχθές αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα συναντήθηκε με την Ενωτική Κίνηση, έπειτα από πρωτοβουλία της δεύτερης. Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε καλό κλίμα, ήταν οι δραματικές επιπτώσεις των Μνημονίων στην ελληνική κοινωνία. Συζητήθηκαν επίσης τα ενδεχόμενα κοινής δράσης, ανάληψης κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών, καθώς και οι δυνατότητες κοινής εκλογικής καθόδου. Ο διάλογος θα συνεχιστεί. Το "καλό κλίμα" και τις "ειλικρινείς καταρχήν προθέσεις" από τη συνάντηση μετέφερε χθες στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" ο ανεξάρτητος βουλευτής Παν. Κουρουμπλής που συμμετέχει στην Ενωτική Κίνηση, η οποία, σημειώνουμε, τις προηγούμενες μέρες έκανε επίσης συναντήσεις με τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: