ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τα τιμημένα γηρατειά της Πάτρας στο πλευρό των χαλυβουργών εργατών


Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Πάτρας παρέδωσε την οικονομική ενίσχυση και ο απεργός της χαλυβουργικής την παραλαμβάνει επί αποδείξει.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προσέφεραν τον οβολό τους επισκεπτόμενα τον χώρο της απεργίας τους στο κλειστό εργοστάσιο
 
Τα ίχνη από την προετοιμασία των απεργών για την συναυλία μπροστά στην πύλη του εργοστασίου ήσαν ακόμη εκεί, όταν χθες οι συνταξιούχοι της Πάτρας, που άκουσαν τη φωνή του σωματείου πήγαν στο Μαξίμου για να διαμαρτυρηθούν και επιστρέφοντας έκαναν στάση μπροστά στην πύλη της Χαλυβουργικής. Έδειξαν την συμπαράστασή τους και εμπράκτως, με ποσό χρημάτων που μάζεψαν μεταξύ τους κάνοντας έρανο. «Για τους απεργούς συναδέλφους μας, συνάδελφοι» είπαν οι επικεφαλής και μαζεύτηκε ένα αξιόλογο ποσόν από το στέρημα των τιμημένων γηρατειών των 500 ευρώ!
 Το ξύλινο αυτοσχέδιο πατάρι, ήταν ακόμη εκεί, όπως και το χριστουγεννιάτικο δένδρο, στην άκρη του παταριού, φορτωμένο με φανταζί παιχνίδια, για να θυμίζει ότι αν και Χριστούγεννα αυτοί ακόμη είναι σε θέση μάχης  και φυλάσσουν Θερμοπύλες του εργατικού κινήματος από τις 31 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησαν την απεργία αντιδρώντας στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας να στείλει στον καιάδα της ανεργία ομάδα συναδέλφων τους. Απέναντι στα κάγκελα κρέμονται τα πανό που καλούν τον κόσμο για συμπαράσταση και ενημερώνουν για την πορεία του αγώνα.
Είναι αυτοί οι εργάτες που καθημερινά παλεύουν με τα καζάνια της φωτιάς και κυριολεκτικά διδάσκουν «Πως δένεται το ατσάλι» στην καθημερινότητα της Εργασίας και της Κοινωνίας.  Αυτοί που πίστεψαν σε μία σοσιαλιστή προοπτική που διακήρυτταν οι μέντορες του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια έφερναν την συνδικαλιστική του παράταξη στην πρώτη θέση του συνδικάτου.
Αυτοί οι ίδιοι είναι που σήμερα βροντοφωνάζουν: «Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. – Καρατζαφέρη» για να μας στείλουν στην ανεργία. 

Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου.
 Το κάλεσμα στην πανθριασιακή απεργία είχε απευθύνει η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και ήταν για το πρωί στις 10 η ώρα της 13 Δεκεμβρίου. Ακολούθως συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, συνεχίζοντας έτσι τον αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία σχεδόν ενάμιση μήνα, από τις 31 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών και τις μαζικές απολύσεις, ενώ ζητάνε την επαναπρόσληψη των 50 απολυμένων συναδέλφων τους.
Απόγευμα ώρα 6, νέα μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην πύλη του εργοστασίου στην Ελευσίνα, με την συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που τους συμπαραστέκονται.
Οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας προσπαθούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις τους, κάτι το οποίο αναφέρουν, μεταξύ άλλων και σε ανακοίνωση που μοιράζεται τις τελευταίες μέρες στους χώρους εργασίας:

«Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - Καρατζαφέρη. Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450 - 500 ευρώ. Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.
Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα, όχι με παρακάλια! Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια»!
Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες και νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα τους και βασιζόμενοι στην ενεργή συμπαράσταση των συναδέλφων τους και της κοινωνίας που βλέπει με μάτι συμπάθειας τις κινητοποιήσεις τους 

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη των Πατρινών στην Χαλυβουργική 





Δεν υπάρχουν σχόλια: