ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Η κρίση του χρέους αντικείμενο έγκριτων οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ


Γιάννης Μηλιός, οικονομολόγος, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Στο πάνελ την πρώτη ημέρα ήταν οι Γιάννης Μηλιός,  Μαρία Καραμεσίνη Γιώργος Τοζίδης, αλλά και οι Χρίστος Καραμάνος,  Πάνος Κοσμάς, Χρίστος Λάσκος και  Παναγιώτης Λαφαζάνης τη δεύτερη ημέρα

Η πρώτη διημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέματα την κρίση χρέους και την κρίση της Ευρωζώνης έγινε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με γενικό τίτλο "Η καπιταλιστική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς". Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κρίση χρέους και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το πρωί η κρίση της Ευρωζώνης και το ευρώ.  
Τη διημερίδα διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Οικονομίας της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Την πρώτη μέρα, στο πάνελ ήταν ο Γιάννης Μηλιός, η Μαρία Καραμεσίνη και ο Γιώργος Τοζίδης. Τη δεύτερη μέρα, ο Χρίστος Καραμάνος, ο Πάνος Κοσμάς, ο Χρίστος Λάσκος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο θετικός απολογισμός του διημέρου έγκειται στα εξής:
Μαζικότητα: Την πρώτη μέρα συμμετείχαν 200 και πλέον άτομα, ενώ τη δεύτερη η συμμετοχή ήταν λίγο μικρότερη (περίπου 150 άτομα).
 Συμμετοχή: στη συζήτηση: Έγιναν περίπου 60 παρεμβάσεις και τις δύο μέρες. Οι περισσότεροι ομιλητές/τριες τόνισαν με έμφαση ότι τέτοιες συζητήσεις έπρεπε να γίνουν από καιρό και επίσης ότι πρέπει να συνεχιστούν. 
Ενδιαφέρον: Και τις δύο μέρες, τα 2/3 και πλέον των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών παρέμειναν μέχρι το τέλος, ύστερα από τετράωρη διαδικασία. 
Συντροφική συζήτηση - αντιπαράθεση: τόσο οι μετέχοντες/χουσες στο πάνελ όσο και οι ομιλητές/τριες από κάτω έκαναν "κρουστικές" τοποθετήσεις. υπήρξε αντιπαράθεση απόψεων, σε ορισμένα σημεία και πολεμική, αλλά σε συντροφικά και πολιτικά πλαίσια και σε πολύ καλό κλίμα, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους/ες.
·                     Τέλος, αν αυτό είναι -και πρέπει να είναι- κριτήριο επιτυχίας, οι διοργανωτές (ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης) ήταν πολύ ευχαριστημένοι, θεωρώντας το διήμερο πολύ επιτυχημένο.   
Με αυτή τη θετική παρακαταθήκη, λοιπόν, η Επιτροπή Οικονομίας της Γραμματείας σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή θα διοργανώσουν το αντίστοιχο διήμερο στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: