ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Νέο Π.Δ. για μεταθέσεις αστυνομικών – Σε εκκρεμότητα τα αναδρομικά


Τους βάζει η συγκυβέρνηση να βαρούν τον κόσμο για δυό πεντάρες την ημέρα.

«Τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε και πάλι κατά των αστυνομικών που κλήθηκαν από τον υπουργό Δημ. Τάξης Χρ. Παπουτσή να αντιμετωπίσουν γέροντες, συνταξιούχους στη διαδήλωση  χθες στην Αθήνα

Υπεγράφη την Τετάρτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που προτάθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή και με το οποίο καταργούνται από τον Κώδικα Μεταθέσεων Αστυνομικού Προσωπικού οι έκτακτες μεταθέσεις που προβλέπονται στην περίπτωση κγ' του άρθρου 17 του Π.Δ. 100/2003, το οποίο είχε προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους των αστυνομικών και είχε μάλιστα επιστραφεί την προηγούμενη ημέρα από το ΣτΕ στο υπουργείο. Το νέο Π.Δ. χωρίς την επίμαχη ρύθμιση θα προωθηθεί σύμφωνα με το υπουργείο για δημοσίευση.

Τα χρωστούμενα οδοιπορικά
 Εκκρεμούν ακόμα υπομνήματα για οδοιπορικά του 2008 και 2009, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι οποίοι σε σχετικές τους ανακοινώσεις στρέφονται εναντίον την νέας διάταξης που προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία μπορεί να απονέμεται στον εκάστοτε Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την αποστρατεία του ο βαθμός του στρατηγού ΓΕΕΘΑ και μάλιστα αναδρομικά, την οποία θεωρούν προκλητική, ειδικά τη στιγμή που, όπως σημειώνουν, δεν υπογράφεται καμία νομοθετική ρύθμιση για βελτίωση της ζωής του απλού αστυνομικού.
Ωστόσο τον χρησιμοποιούν ακόμη και για επίλυση πολιτικών προβλημάτων φέρνοντάς τον σε αντιπαλότητα με τον απλό πολίτη που διεκδικεί αιτήματά του ή επίλυση πολιτικών ζητημάτων.
Εξ ου και το σύνθημα των διαδηλωτών προς τους αστυνομικούς: «Τρεις κι εξήντα παίρνετε και τον κόσμο δέρνετε». Σύνθημα που ακούστηκε και πάλι κατά των αστυνομικών που κλήθηκαν από τον υπουργό Δημ. Τάξης Χρ. Παπουτσή να αντιμετωπίσουν γέροντες, συνταξιούχους στη διαδήλωση  χθες στην Αθήνα.
       Η ατέρμονη διαδικασία για την πορεία και την τύχη των υπομνημάτων από τη Διεύθυνση Ελεγκτηρίου Δαπανών/ΑΕΑ, που ήδη καταργήθηκε, προς τις υπηρεσίες σύνταξης αυτών και η εισαγωγή από αυτές στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για να ελεγχθούν, εκκαθαριστούν και ενταλματοποιηθούν από τη νέα πλέον καθ' ύλην αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, σημαίνει για τον απλό αστυνομικό περαιτέρω καθυστέρηση και κίνδυνο να μην εγκριθούν τελικά τα πραγματοποιηθέντα εκτός έδρας έξοδα μετακίνησής του, σημειώνουν σε σχέση με τα χρωστούμενα οδοιπορικά και παράλληλα προειδοποιούν για τον κίνδυνο διετούς παραγραφής των οφειλουμένων. Για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί συνιστούν στους συναδέλφους τους να καταθέσουν σχετική αίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: