ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει – Πάλι απόντες από την εκλογή


Γ. Σιγαλός, κατά πάντων.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΓΑΛΟΥ
Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας


«ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ που δήθεν κόπτονται για την πόλη, ενδιαφέρονταν πραγματικά για την τοπική ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και την τοπική οικονομία, θα έπρεπε τουλάχιστον, στα μείζονα ζητήματα, όπως αυτό της περικοπής, από την κεντρική εξουσία, του 15% των ΚΑΠ, να είναι δίπλα στη δημοτική Αρχή και να μάχονται από κοινού για τη διεκδίκηση της καταβολής όλων των πόρων».

Με τα παραπάνω απαντά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός στην ομάδα των «εννέα» διαγραφέντων από την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα» που επιμένουν στην στάση αποχής από τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέου προέδρου του σώματος σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Δημ. Γιαννακόπουλου, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.
Εις επιβεβαίωση των παραπάνω καταγγελθέντων εκ μέρους του Γ. Σιγαλού, έγινε γνωστό ότι και στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε συγκληθεί για την εκλογή νέου Προέδρου, πάλι οι «εννέα» ήσαν απόντες και εις επικουρία αυτών δεν παρουσιάστηκε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της ΝΔ.
Έτσι το μεν Δημοτικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιήθηκε ελλείψει απαρτίας (σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι με την διαγραφή των «9» η πλειοψηφούσα στις εκλογές παράταξη, έχασε την πλειοψηφία των συμβούλων) η δε πόλη, παραδέρνει με αιτία τα καπρίτσια των «9» και την απολιτίκ στάση των κομματικών παρατάξεων!
Οι μόνοι που έδειξαν να κρατούν στάση πολιτικοποιημένων ανδρών ήσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων των Αϊβαλή και Τζουραμάνη.
Ο Γιώργος Σιγαλός στην δημόσια καταγγελία του αναφέρει και τούτα:
 «Πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς κατήγγειλε δημοσίως ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση πολιτικής εκτροπής σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, σημειώνοντας ότι συγκεκριμένοι κύκλοι και συγκεκριμένα πρόσωπα που θέτουν πάνω από την πόλη και το συμφέρον της, τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες και το μίσος τους κατά της Δημοτικής Αρχής, δρουν με σκοπό να εμποδίσουν τη λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, απαξιώνοντας με τον τρόπο αυτό το ανώτατο βουλευόμενο θεσμικό όργανο της πόλης. Θορυβημένοι από τις καταγγελίες του Δημάρχου και φοβούμενοι, πλέον, την κατακραυγή του εκλογικού σώματος, το οποίο στις δημοτικές εκλογές ψήφισε κι εξέλεξε το Γιάννη Δημαρά για Δήμαρχο της πόλης, και τώρα διαπιστώνει ότι την επιλογή του αυτή επιχειρούν, αυτοί που αποδοκίμασε με την ψήφο του, να την αλλοιώσουν και να την αγνοήσουν εντελώς, εμφανίζονται, οι επίδοξοι παραχαράκτες της λαϊκής εντολής, ως δήθεν τιμητές, ως δήθεν δημοκράτες και ως δήθεν υποστηρικτές των λαϊκών συμφερόντων.
Κι έρχονται να μιλήσουν αυτοί που έχουν κάνει σημαίες τους το ρεβανσισμό, τη μικροπολιτική σκοπιμότητα, και την απαξίωση των πάντων προσπαθώντας έτσι να φανεί το ελλιπές τους πολιτικό ανάστημα.
Μιλούν για ηθική και για ολιγαρχικές μεθοδεύσεις, εκείνοι που με τις συμπεριφορές τους στα συλλογικά όργανα κι έξω από αυτά, ούτε την πολιτική ηθική επέδειξαν, ούτε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας αποδέχθηκαν.
Καταγγέλλουν καταστρατήγηση θέσεων και προεκλογικών δεσμεύσεων και φθάνουν στο σημείο να θέλουν να κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας, αυτοί που και διολίσθησαν τραγικά σε συμπεριφορές που σκοπό και στόχο είχαν την προσωπική τους προβολή και μόνο αυτή, και που με την παρουσία τους στα όργανα και στις θέσεις που κατείχαν κάθε άλλο παρά δημοκρατικά λειτούργησαν, αφού αγνόησαν το σύνολο και τη νωπή λαϊκή εντολή, και θέλησαν να στήσουν τα «βιλαέτια» τους.
Μιλούν για φασισμό ποιοι; Εκείνοι που και πριν και τώρα επιμένουν να επιβάλλουν με κάθε μέσο και με κάθε μεθόδευση, ετσιθελικά, την απόφασή τους, ενάντια στις αποφάσεις της δημοτικής πλειοψηφίας κι εκείνοι που σπεύδουν να «φιμώσουν» προβοκάροντας την όποια άλλη φωνή τους ασκεί κριτική, ακόμη κι αυτή των δημοτών!
Φθάνουν στο σημείο να κατηγορούν τον ίδιο το Δήμαρχο για ολίσθηση σε συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με το αξίωμά του, καταθέτοντας έτσι το προσωπικό τους μένος τους και την αχαριστία κατά του ανθρώπου που τους ανέδειξε σε πολιτικούς παράγοντες.
Τέλος για ποια φαλκίδευση της λαϊκής εντολής μιλούν οι συγκεκριμένοι; Οι ίδιοι δεν ήταν που πραξικοπηματικά επιχείρησαν, πολλάκις, να φαλκιδεύσουν την εντολή που έδωσε πέρυσι ο λαός της Πάτρας στην ακηδεμόνευτη Δημοτική Παράταξη «Τώρα για την Πάτρα» του Γιάννη Δημαρά;
Τι είναι αυτό που τους ενόχλησε; Μήπως τελικά ήθελαν να θέσουν υπό τη δική τους κηδεμονία την Παράταξη και τη δημοτική Αρχή.

Όμως κι αυτοί κι όλοι όσοι σήμερα επιμένουν να κομπάζουν, να ακκίζονται  και να αυτοπροβάλλονται, το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν, εάν όντως πραγματικά ενδιαφέρονται για τους Πατρινούς πολίτες και για τα συμφέροντα της πόλης, θα ήταν να ομονοήσουν και να συναινέσουν, όπως έχει προτείνει ο Δήμαρχος, για την προώθηση όλων των σημαντικών ζητημάτων της Πάτρας και των δημοτών της.
 Δεν είναι δυνατόν κάποιοι από τη μια να ομνύουν στο όνομα των Πατρινών πολιτών και από την άλλη να θέτουν εμπόδια στη λήψη σημαντικών αποφάσεων θέτοντας έτσι εμπόδια στο να δοθούν λύσεις στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας…
Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι ίδιοι που επικαλούνται τους Πατρινούς εργαζόμενους πολίτες, τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και όλους τους μικρομεσαίους, να θέτουν εμπόδια σε αποφάσεις με αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να μην πληρωθούν, και οι προμηθευτές, και όλοι όσοι  συναλλάσσονται με το Δήμο να μη πάρουν τα χρήματά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική τοπική οικονομία και την τοπική αγορά.
Αν πράγματι οι κύριοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για την πόλη, ενδιαφέρονταν πραγματικά για την τοπική ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και την τοπική οικονομία, θα έπρεπε τουλάχιστον, στα μείζονα ζητήματα, όπως αυτό της περικοπής, από την κεντρική εξουσία, του 15% των ΚΑΠ, να είναι δίπλα στη δημοτική Αρχή και να μάχονται από κοινού για τη διεκδίκηση της καταβολής όλων των πόρων.
Θα περίμενε κανείς, δε, από αυτούς να καταθέτουν αντί του αρνητισμού τους, τις προτάσεις τους για την πόλη και την ανάπτυξή της.
Όμως στείροι από προτάσεις, κάνουν μόνο αυτό που μπορούν και ξέρουν. Και το κακό γι΄αυτούς είναι πως ο λαός τους έχει καταλάβει. Γι’ αυτό και ό,τι σπέρνουν, θερίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: