ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτική συνεργασία της ανεξάρτητης Σοφίας Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ


Από αριστερά: Γ. Μπανιάς, Τ. Κουράκης, Α. Τσίπρας, Σ. Σακοράφα, Θόδ. Δρίτσας, Β. Μουλόπουλος.

Θα διατηρήσει την ιδιότητά της ως ανεξάρτητης βουλευτού, προσχωρώντας την ίδια ώρα, “με όλες τις δυνάμεις της στον κοινό και αναγκαίο αγώνα για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου” συνασπισμού εξουσίας

Η συνεργασία της Σοφίας Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου επισφραγίστηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού η ανεξάρτητη βουλευτής με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Στις εισηγήσεις τους αμφότεροι έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δέχεται ο ελληνικός λαός, υποστηρίζοντας έτσι ότι απέναντι στην ανασύνταξη του μνημονιακού μπλοκ μέσω της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ευρύτατου μετώπου με απώτερο στόχο έναν νέο συνασπισμό εξουσίας. Εξάλλου η συνέντευξη Τύπου προσέλαβε χαρακτήρα εκδήλωσης, καθώς παρευρέθηκαν δεκάδες στελέχη, κυρίως από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς, που χειροκρότησαν θερμά την ανακοίνωση της πολιτικής αυτής συνεργασίας.
Η Σ. Σακοράφα στην εισήγησή της ανέδειξε ως άμεσο πολιτικό στόχο τον "ανυποχώρητο αγώνα για την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των παραγώγων τους", ενώ έθεσε ως βάση της συνεργασίας το αγωνιστικό τρίπτυχο:

* Συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων, φορέων και προσώπων που υπηρετούν την παραπάνω πολιτική πρόταση.
* Κοινοβουλευτική συνεργασία που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του Μετώπου.
* Συσπείρωση των δυνάμεων της κοινωνίας που επιζητούν την πολιτική ενότητα στη βάση μιας αντιμνημονιακής, δημοκρατικής και ανατρεπτικής κατεύθυνσης.

Επεσήμανε δε ότι πρόκειται για μια συνεργασία με σεβασμό στην αυτοτέλεια των δυνάμεων που τη συγκροτούν κι έτσι είπε πως θα διατηρήσει την ιδιότητά της ως ανεξάρτητης βουλευτού, προσχωρώντας, την ίδια ώρα, “με όλες τις δυνάμεις της στον κοινό και αναγκαίο αγώνα για τη συγκρότηση αυτού του μετώπου”.
Ο Αλ. Τσίπρας χαιρέτισε τη “σημαντική πολιτική απόφαση” της Σ. Σακοράφα, που, όπως είπε, ανοίγει δρόμους και νέους ορίζοντες. “Θέλω να τονίσω ότι στο πρόσωπο της Σοφίας Σακοράφα αναγνωρίζει τον εαυτό του σήμερα η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, των ανθρώπων εκείνων που ποτέ δεν έπαψαν να αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί”. Αυτά είπε ο πρόεδρος Αλ. Τσίπρας που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα και το βράδυ θα μιλήσει για την οικονομική κρίση και την απάντηση της αριστεράς σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικών Συνοικιών.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο Μανώλης Γλέζος που, ανέφερε ότι “πάρα πολύ καιρό τώρα χτίζουμε αυτή τη συνεργασία κι έχουμε κάνει πολλές συγκεντρώσεις μαζί”. Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για μια συνεργασία “όχι με τη βλέψη των εκλογών”, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η συνεργασία μας είναι προεκλογική, εκλογική, μετεκλογική”.
Μιλώντας η Σ. Σακοράφα για τη συνάντησή της με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να εμπεριέχει η συγκρότηση του νέου συνασπισμού εξουσίας: Την ανατροπή αλλά και την κατάφαση, τη θετική δηλαδή πρόταση διεξόδου από την κρίση, αναφέροντας μάλιστα μια σειρά από μέτρα- πυλώνες και συγκεκριμένα: Άμεση απαλλαγή της πατρίδας μας από το Μνημόνιο και τα παρεπόμενά του, επιθετική επαναδιαπραγμάτευση και ταυτόχρονη άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ως απεχθούς, κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, εφαρμογή ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού σχεδίου με πρώτο και άμεσο στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, αναδιανομή του πλούτου και διασφάλιση των δημοσίων αγαθών.
Κλείνοντας η Σ. Σακοράφα προχώρησε σε ευρύ κάλεσμα, μεταφέροντας, όπως είπε, το πολιτικό μήνυμα που στέλνει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας: Στις δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και “τους συντρόφους μου από το ΠΑΣΟΚ, όλον αυτόν τον κόσμο που πιστέψαμε σε αρχές και οράματα (...) να ενωθούμε στο μεγαλύτερο πατριωτικό προσκλητήριο”. Και κατέληξε απευθυνόμενη σε “όλους όσοι βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλιστικό κίνημα, ως πολιτικές αρχές και ως ιδεολογικό περιεχόμενο βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ, όλους όσοι επιμένουμε ότι ο σοσιαλισμός μπορεί να είναι η απάντηση στη σημερινή βαραβαρότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: