ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στην Ευρωβουλή φέρνει το θέμα των τουρκικών εμπρησμών ο ΣΥΡΙΖΑ


Νίκος Χουντής

Διάβημα του ΥΠΕΞ στην τουρκική πρεσβεία για τις «εμπρηστικές» δηλώσεις Γιλμάζ

Σε διάβημα προς την πρεσβεία της Τουρκίας προέβη το υπουργείο Εξωτερικών μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αναφορές του Μεσούτ Γιλμάζ, ζητώντας άμεση διερεύνηση των δηλώσεων του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού.
Η διερεύνηση ζητείται μάλιστα «ασχέτως της απόπειρας ανασκευής» των δηλώσεων Γιλμάζ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο -αναφερόμενο στις νεότερες δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού στο πρακτορείο Αnadolu, κατά τις οποίες υποστήριξε ότι μιλούσε για πυρκαγιές στην Τουρκία και έκανε λόγο για διαστρέβλωση  των λεγόμενών του.
Η Αθήνα ζητά επίσης να διερευνηθούν αντίστοιχες αναφορές που έχει δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, τονίζοντας πως «ενόσω οι εν λόγω πληροφορίες παραμένουν αδιερεύνητες, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».
Αντίστοιχες οδηγίες έχει δώσει το ΥΠΕΞ και στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις Γιλμάζ έχουν προκαλέσει σωρεία επερωτήσεων στην ελληνική Βουλή, ενώ ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) έφερε το θέμα στην Κομισιόν ζητώντας παρέμβαση των Βρυξελλών.
Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, διά του υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής Πάνου Παναγιωτόπουλου, αντέδρασε έντονα θέτοντας μάλιστα και θέμα αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκαλέσει οι ζημιές.
«Η προσπάθεια του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ να ανασκευάσει [...] είναι - το λιγότερο- αστεία, για αυτό και περισσότερο επιβεβαιώνει, παρά διαψεύδει, την αλήθεια των καταγγελιών που έκανε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.
«Εκτός από την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση, η τουρκική πλευρά οφείλει να αποκαταστήσει τη βαρύτατη ζημία, που προκλήθηκε σε βάρος της χώρας μας και να δεσμευθεί δημόσια ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιου είδους "βρώμικες επιχειρήσεις" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών» ανέφερε ο Π. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: