ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Και για τα νερά του στενού Ευρίππου έφταιξε ο δικτάτορας Μεταξάς!


Αντιστασιακός από τα μαθητικά του χρόνια ο Μανώλης, μέχρι τα γεράματά του! Εδώ τον περιλούζει με χημικά του ΠΑΣΟΚ ο αστυνομικός που "τρεις κι εξήντα παίρνει και τον κόσμο δέρνει".

 Ήταν η πρώτη μαθητική αντιστασιακή πράξη του Μ. Γλέζου στην Χαλκίδα, που τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη

Μανώλης Γλέζος.
 Επίτιμο δημότη Χαλκίδας ανακήρυξε τον Μανώλη Γλέζο ο Δήμος Χαλκιδέων, σε μια ζεστή εκδήλωση τιμής που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο θέατρο Παπαδημητρίου της πόλης.
Ο τιμώμενος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πραγματοποίησε ομιλία, με θέμα τις «γερμανικές επανορθώσεις». 
Παράλληλα αναφέρθηκε στη Χαλκίδα, στην οποία έγινε η πρώτη μαθητική αντιστασιακή-αντιφασιστική πράξη, όταν μετά από μια σχολική εκδρομή στην πόλη, στην έκθεσή του που όφειλε να τελειώνει με το τσιτάτο περί «του κυβερνήτου Ιωάννου Μεταξά, δημιουργού του τρίτου κύματος του Ελληνικού πολιτισμού», ο ίδιος χρέωσε στα δημιουργήματα του δικτάτορα και το πάνω-κάτω των νερών του Ευρίπου, προκαλώντας την αμηχανία των καθεστωτικών που δεν μπορούσαν να τον τιμωρήσουν.
Σε ό,τι αφορά στην ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη, ο Μ. Γλέζος την αποδέχθηκε ως πρόσθετη ευθύνη και υποσχέθηκε να μην είναι απλώς τιτλούχος, αλλά ενεργός έως και «ενοχλητικός» πολίτης, με τις προτάσεις του.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θ. Ζεμπίλης καλωσόρισε τον Μ. Γλέζο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον καταλληλότερο για να εκφράσει το αίτημα για ιστορική δικαίωση και την ανάγκη για εθνική και πολιτική αξιοπρέπεια, που εμπερικλείει το μέγιστο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για την ερείπωση και τη λεηλασία της Ελλάδας την περίοδο της Κατοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: