ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για την εφεδρεία και τις απολύσεις


Δημ. Ρέππας ευρισκόμενος εν θλίψει.

 Ο Δημ. Ρέππας διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα της εργασιακής εφεδρείας και μίλησε και πάλι για απολύσεις στον δημόσιο τομέα με καταργήσεις οργανικών θέσεων

Ταφόπλακα στο μέτρο της εφεδρείας έβαλε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας λέγοντας πως θα ήταν «λάθος» η παράταση της εφαρμογής του. Παράλληλα, επέστρεψε τα πυρά σε όσους του καταλογίζουν αδυναμία υλοποίησης του μέτρου - ανάμεσά τους και υπουργοί -, τονίζοντας ότι οι ίδιοι που κάνουν κριτική γιατί «δεν πιάσαμε τον στόχο» λένε ότι «δεν τους περισσεύει κανείς και στέλνουν χαρτιά για εξαιρέσεις υπηρεσιών».
Ουσιαστικά ο Δ. Ρέππας διατύπωσε τον έντονο προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα της εργασιακής εφεδρείας και μίλησε και πάλι για απολύσεις στον δημόσιο τομέα με καταργήσεις οργανικών θέσεων που σήμερα δεν είναι κενές, όπως επίσης και ζημιογόνων οργανισμών.

Οι επισημάνσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγιναν στη διάρκεια ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, από την οποία περίσσεψαν τα «καρφιά» σε όλους όσοι του ασκούν κριτική για την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας.

Ο Δ. Ρέππας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπουργοί τού επιτέθηκαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για αστοχίες στην υλοποίηση του μέτρου. Παρ' όλ' αυτά διερωτήθηκε: «Τι θα έπρεπε να γίνει; Να φυτέψουμε σε άλλα υπουργεία υπαλλήλους ή να επιβάλουμε να μας στείλουν στοιχεία τα άλλα υπουργεία;», αφήνοντας αιχμές για υπηρεσίες που καθυστέρησαν στην αποστολή των στοιχείων της εφεδρείας.
Ο Δημήτρης Ρέππας κατέστησε σαφές ότι μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει θέσει στο τραπέζι ζήτημα απολύσεων. Ωστόσο άφησε να γίνει κατανοητό πως με δεδομένο ότι «η εφεδρεία έχει κάνει τον κύκλο της» η επόμενη κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης για να επιτευχθούν οι στόχοι της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ώς το 2015 θα είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων.
Παράλληλα είπε ότι για να καταργηθούν οργανικές μη κενές θέσεις στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των υπαλλήλων, καθώς δεν υπάρχει αντιστοίχιση θέσεων με συγκεκριμένα πρόσωπα. «Αρα, πρέπει να επιλέξεις ποιος θα απολυθεί», είπε ο υπουργός ανακοινώνοντας την εκπόνηση business plan. «Δεν θα γίνει με τυφλό τρόπο, εκτός αν έχεις μια ζημιογόνο εταιρεία που την κλείνεις συλλήβδην», διευκρίνισε ο κ. Ρέππας.
Επικριτικός έναντι των μέτρων που λαμβάνονται για το Δημόσιο - όπως αυτό της εφεδρείας - εμφανίστηκε αξιωματούχος της τρόϊκας, ο οποίος σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters τόνισε την ανάγκη μίας ουσιαστικής αναμόρφωσης της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης παρά την υιοθέτηση τυφλών απολύσεων. «Προχωράνε σε οριζόντιες περικοπές προσωπικού. Αυτό δεν είναι αναδιάρθρωση του Δημοσίου» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: