ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αποπομπή δελφίνων του ΠΑΣΟΚ και παράταση της συγκυβέρνησης;


Εάν στέκονται εμπόδιο, τότε η μοίρα τους είναι γραμμένη!

Καρατζαφέρης: Προτείνει ανασχηματισμό υπό τον φόβο ανόδου της Αριστεράς σε ενδεχόμενες εκλογές!

Φλερτάρει η κυβέρνηση με την αποπομπή των υπουργών - δελφίνων του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι η μάχη για την διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου εμποδίζει την προώθηση του κυβερνητικού έργου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αυγή». Ωστόσο οι καθυστερήσεις και οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών αναπόφευκτα φέρνουν πιο κοντά το αίτημα για λύση του πολιτικού - κυβερνητικού προβλήματος με εκλογές, αναγκάζοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη να προτείνει ανασχηματισμό, αντί για κάλπες. Την ίδια ώρα το στρατόπεδο της εσωκομματικής τρόικας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να σπαράσσεται από την αντιπαράθεση Λοβέρδου - Διαμαντοπούλου.
Προσπαθώντας να μαζέψει τα χαλινάρια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής έστειλε ένα τελευταίο μήνυμα προς τους υπουργούς, απαντώντας, την Δευτέρα, στην ερώτηση αν ο Λουκάς Παπαδήμος θα ζητήσει τις παραιτήσεις υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, προειδοποίησε  ότι "αν χρειαστεί να παρέμβει ο πρωθυπουργός, θα παρέμβει".
Ωστόσο ακόμη και οπαδοί της λύσης Παπαδήμου, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαπιστώνουν τώρα (στον "Real FM") ότι η κυβέρνηση δεν έτρεξε με τον ρυθμό που έπρεπε στον ένα μήνα λειτουργίας της. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Λ. Παπαδήμος επιχειρεί να εντείνει τους ρυθμούς εργασίας της κυβέρνησης.

Γ. Καρατζαφέρης κίνδυνος η Αριστερά

 Σε υποστήριξη της κυβέρνησης έσπευσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που είπε ότι "σε 20 ημέρες έρχεται η τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες. Είναι αυτοκτονία να πούμε στον λαό να πάει σε εκλογές. Αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την αριστερά καταγεγραμμένη στο 40% αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς τους", τόνισε, επιμένοντας στον ανασχηματισμό.

Κόντρα Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου

Όμως το θέμα των εκλογών παραμένει στο προσκήνιο. Ο υπουργός Υγείας είπε στο "Πρώτο Θέμα" ότι πρέπει να στηθούν κάλπες το συντομότερο δυνατόν, ενώ ζήτησε (στον "Real") οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσουν πριν από τις βουλευτικές εκλογές και να γίνουν από τη βάση του κόμματος με έναν "αδάπανο, λιτό και βραχύβιο τρόπο, χωρίς συγκεντρώσεις". Η Άννα Διαμαντοπούλου (στον "ΑΝΤ1"), απάντησε ότι "η κυβέρνηση τελειώνει όταν τελειώσει το έργο για το οποίο έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης". Και ο Π. Καψής σχολίασε ότι "η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου κι απ’ αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί. Από το πόσο δηλαδή θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τις εκλογές και είπε ότι "υπάρχει συμφωνία κομμάτων, που τηρείται. Δεν αναιρείται, αλλά ο χρόνος ορίζεται από το έργο που έχει αναλάβει και αυτό στην πορεία θα προσδιοριστεί επακριβώς. Ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και θα προχωρήσει η κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν τα τρία κόμματα. Δεν περιμένει τίποτα από κανέναν και η κυβέρνηση θα προχωρήσει βάσει της συμφωνίας των κομμάτων. Δεν θα σταματήσουμε τον βίο της κυβέρνησης, εάν δεν ολοκληρωθεί το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα. Στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρονται και οι κατευθύνσεις των μέτρων που χρειάζονται".

ΝΔ: Σύμφωνη για ανασχηματισμό;

Από την πλευρά της η Ν.Δ. επιμένει να γίνουν οι εκλογές στον προκαθορισμένο και συμφωνημένο χρόνο του Φεβρουαρίου, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει τους υπουργούς που έχει τοποθετήσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ουσιαστικά η Ν.Δ. δίνει το "ελεύθερο" στον πρωθυπουργό να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του, χωρίς να μετακινήσει τους υπουργούς της…

Δεν υπάρχουν σχόλια: