ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης


Χωρίς λεζάντα.

ΔΗΜ.ΑΡ.: Συμφωνεί με την κυβέρνηση. -  ΣΥΝ: Ταξική φορολογική πολιτική με βάρβαρα τεκμήρια.- ΝΔ: Έργο του ΠΑΣΟΚ κι αυτό!

Τις αντιδράσεις των κομμάτων, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και της συμπολίτευσης (Ν.Δ.) προκαλούν τα νέα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των εισοδημάτων του 2011. Και τούτο διότι συνιστούν παγίδες υπερφορολόγησης σε βάρος εκατομμυρίων χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, μέσω της επιβολής αυξήσεων κατά 13% έως και 200% στα ποσά των τεκμηρίων.
Οι αυξήσεις στα ποσά των τεκμηρίων σε συνδυασμό με άλλες δυσμενείς φορολογικές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011 (π.χ. μειώσεις στα αφορολόγητα όρια εισοδήματος) θα υποχρεώσουν για πρώτη φορά εκατομμύρια φορολογούμενους με πολύ χαμηλά -και αφορολόγητα μέχρι πρότινος- εισοδήματα (κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους) να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων.
Υπενθυμίζεται ότι με βάσει τις διατάξεις των νόμων 3986/2011 και 4024/2011, που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου:
* Τα ελάχιστα όρια εισοδημάτων του έτους 2011, τα οποία πρέπει να εμφανίσουν το 2012 στην Εφορία όλα τα φυσικά πρόσωπα, βάσει των «αντικειμενικών δαπανών» ή «τεκμηρίων» διαβίωσης, θα είναι αυξημένα κατά 13% έως και 200%.
* Το βασικό αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2011. Ειδικά για τους φορολογούμενους ηλικίας μέχρι 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες το βασικό αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τις 12.000 στις 9.000 ευρώ.
* Στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το νέο μειωμένο βασικό αφορολόγητο όριο των 5.000 ή των 9.000 ευρώ και μέχρι το όριο του παλαιού αφορολογήτου των 12.000 ευρώ επιβάλλεται συντελεστής φόρου 10%.
Ακόμη τα συνολικά αφορολόγητα όρια για τα φυσικά πρόσωπα που βαρύνονται με προστατευόμενα τέκνα μειώθηκαν σε 7.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με 1 παιδί, σε 9.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με 2, σε 12.000 ευρώ για τους τρίτεκνους, σε 15.000 ευρώ για φορολογούμενους με 4 παιδιά και σε 18.000 ευρώ για τα 5 παιδιά.
 ΔΗΜ.ΑΡ.: Συμφωνεί με τα κριτήρια. Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης, με αφορμή την ανακοίνωση των τεκμηρίων διαβίωσης για το 2012, δήλωσε ότι η ύπαρξη των τεκμηρίων αποτελούσε πάντα μια δικλείδα σύλληψης της κραυγαλέας φοροδιαφυγής και της αντιμετώπισης της συναλλαγής μέσα σε ένα σύνολο άδικων και αναποτελεσματικών φορολογικών διατάξεων και πρόσθεσε: "Η ΔΗΜ.ΑΡ. υποστηρίζει, στην πορεία για εξορθολογισμό και για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, και την ύπαρξη τεκμηρίων για αντικειμενικές δαπάνες, ώστε να προσεγγίζονται εισοδήματα προς φορολόγηση που αποκρύπτονται".
Ν.Δ.: Φορολογικός εφιάλτης. Την αντίθεσή της στα “φουσκωμένα τεκμήρια” εξέφρασε η Ν.Δ. με δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος τόνισε πως η ανακοίνωση των νέων επαχθών τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011 απορρέει από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, που η Ν.Δ. δεν ψήφισε.
 ΣΥΝ: Ταξική φορολογική πολιτική με βάρβαρα τεκμήρια. Την ταξικότητα της νέας φοροεπιδρομής της κυβέρνησης που επιβαρύνει τους ασθενέστερους και ελαφρύνει τους κατέχοντες. επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ. Αναφορικά με τα νέα τεκμήρια σημειώνει πως συνιστούν “κυβερνητική βαρβαρότητα”, καθώς “... συνεχίζουν τη στοχοποίηση των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τους πλούσιους. Την ίδια στιγμή που θα κληθούν να πληρώσουν φόρους όσοι βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο όριο των 5.000 ευρώ, τα διάφορα παραθυράκια των φορολογικών νόμων επιτρέπουν στους έχοντες και κατέχοντες να αποφύγουν τη φορολογική τσιμπίδα.
ΔΗΣΥ: Η υπερφορολόγηση φέρνει ύφεση. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε ότι: «... Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν επιτυγχάνει αποτελέσματα. Οδηγεί στον στραγγαλισμό της αγοράς και στη μεγέθυνση της ύφεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: