ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τελετή αφιερωμένη στη μνήμη των εκτελεσμένων Πάτρας από τους ναζί

Φωτογραφία αρχείου. Ιούλιος 1941, από τις εκτελέσεις κατοίκων στο Κοντομάρι Κρήτης.

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Παρασκευή στο ΚΕΤχ

Σήμερα Παρασκευή  θα τελεστεί το μνημόσυνο στην μνήμη αυτών που εκτελέστηκαν στο κτήμα Μουρτζούχου κατά την κατοχή από τους ναζί. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για την π. Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο ΚΕΤχ, αλλά λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο να αναβληθεί.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τα «Πέτρινα Χρόνια», με σκοπό να τιμήσει τους 84 εκτελεσμένους αγωνιστές του μπλόκου των Προσφυγικών στις 4-12-1943 και όλους όσοι εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής  στο κτήμα Μουρτζούχου που συνορεύει με το ΚΕΤχ. Η πύλη του στρατοπέδου θα παραμείνει ανοικτή γιαυτό τον σκοπό.
Ήδη στο συγκεκριμένο σημείο των εκτελέσεων η ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας βρίσκεται σε επαφή με αρμοδίους για την ανύψωση Μνημείου. Αναμένει δε την τελική έγκριση του ΥΕΘΑ για την τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: