ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Αυτή είναι η ζωή στην Ελλάδα μας, όπως την κατάντησε ο δικομματισμός !



"Αυτοί Πανάγαθε δυνάστη, για να μας πίνουνε το αίμα
θέλουν συνένοχο έναν Πλάστη, θέλουν συνένοχο ένα ψέμα
γιατί με δίχως τον προδότη, δεν θα καμάρωνε ο χριστός
και δίχως Σε και το Σκαριώτη, δεν θάστεκε το καθεστώς"

(Ποίημα φυλακής του Γ. Φαφούτη, 
από το βιβλίο "Χρόνια της Φωτιάς")

Τελικά πατάμε στα αδούλωτα χώματα ενός κράτους υποδουλωμένου στο ΔΝΤ και στην Τρόϊκα της Μέρκελ και των άλλων αρπακτικών. Ζούμε μέρες της δεκαετίας του 1950-1960, τότε που οι νέοι των χωριών μας έφευγαν για να δουλέψουν στις στοές του Βελγίου και στις φάμπρικες της Γερμανίας


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Αυτή είναι η ζωή στη σύγχρονη Ελλάδα, όπως την κατάντησαν  η δεξιά και ο Γ.  Παπανδρέου που, μέχρι να απολυθεί, την είχε σώσει 6 με 7 φορές. Φώτα που δεν φωτίζουν τις ψυχές μας. Σε κάθε βήμα στην πόλη του Παρθενώνα συναντάς την οδύνη ενός ανήμπορου και ανυπεράσπιστου ανθρώπου. Οι εξουσιαστές καμώνονται πως συμπονούν, μα δεν είναι σε θέση να νιώσουν την απελπισία. Η αλληλεγγύη κρατάει ζωντανά τα αισθήματα και την ψυχή μας. Η ανατροπή των ανδρεικέλων που μας κυβερνούν είναι πλέον απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στην Πάτρα με 300 ευρώ στήθηκε δένδρο εκ των ενόντων. Όπως κάναμε στα πρώτα χρόνια, μετά την απελευθέρωση από τους ναζί Γερμανούς και μέχρι το 1955, που φτιάχναμε τόπια από κουρέλια για να μην στερηθούμε το ποδόσφαιρο που παίζαμε στις αλάνες!
Αυξήθηκαν οι άνεργοι, η εγκληματικότητα και οι κλοπές. Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, τα κοινωνικά παντοπωλεία σε άνθιση, τα λαϊκά συσσίτια γεμίζουν τις αίθουσες των δήμων και της Εκκλησίας, οι άστεγοι ξεπαγιάζουν μες στο τσουχτερό κρύο του χειμώνα κοιμώμενοι στο ύπαιθρο. Μία ματιά στον τερματικό σταθμό του λιμανιού της Γλυφάδας στην Πάτρα θα πείσει και τον κάθε άπιστο, οι λαχειοπώλες αυξάνονται αλματωδώς, οι δουλειές του ποδαριού επίσης, οι παράνομοι πωλητές στις λαϊκές αγορές καταλαμβάνουν ολόκληρες εκτάσεις ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες αυτών που νομίμως κατέχουν άδεια λαϊκάριου. Οι δήμοι αδυνατούν να επέμβουν συναισθανόμενοι την δυστυχία και οι νόμιμοι πωλητές ωθούνται στην παρανομία μην πληρώνοντας το ετήσιο τέλος στο δήμο για την διατήρηση της θέσης τους στην λαϊκή.
Η ύφεση της οικονομίας εγκαταστάθηκε στη χώρα. Το χρήμα μαζεύεται στις τράπεζες. Νέα ένεση χρηματοδότησης 60 δις εκατομμ. ευρώ είναι έτοιμη για να φτάσει στα θηλάκια των τραπεζιτών και να ανεβάσει τη συνολική χρηματοδότησή τους από το ελληνικό κράτος στα 155 δις μέσα σε ένα χρόνο, όταν το συνολικό χρέος της χώρας είναι περίπου 370 δις. Και όλο αυτό για να αποκτήσει ρευστότητα η αγορά. Μόνον που όποιος επαγγελματίας πάει για να ζητήσει δάνειο του ζητούν οι τράπεζες να βάλει ενέχυρο ακόμη και το… παιδί του!
Η ανεργία φέρνει στα όριά τους τούς νέους, που ζουν ζωή ωθούμενοι στην έλλειψη αυτοεκτίμησης. Τελικά πατάμε στα αδούλωτα χώματα ενός κράτους υποδουλωμένου στο ΔΝΤ και στην Τρόϊκα της Μέρκελ και των άλλων αρπακτικών.
Αδελφοί,
Προσπαθούν να μας κάνουν να χάσουμε την αισιοδοξία μας για το αύριο. Ναι το μέλλον είναι ζοφερό. Όχι μόνον το μέλλον το δικό μας, εμάς των μεγαλύτερων, αλλά και των παιδιών μας. Μας έκλεψαν το χαμόγελο από τα χείλη, αυτό λέει το Ευρωβαρόμετρο και αυτή η κλοπή είναι χειρότερη και από την κλοπή που μας κάνουν χώνοντας το ρημάδι τους στην τσέπη μας. Θάβουν την νέα γενιά στην απελπισία της ανεργίας, μαυρίζουν την ψυχή των νέων και τους ωθούν στην μετανάστευση. Όμως υπάρχει ελπίδα. Ο λαός μας αποστρέφεται το ΠΑΣΟΚ, κύριο υπεύθυνο για την κατηφόρα της χώρας μας, αλλά και την ΝΔ των σκανδάλων του Βατοπεδίου  και της αρπαχτής! Ένα 40% περίπου στρέφει τις ελπίδες του στην Αριστερά, με τις όποιες διαφωνίες του κάθε κόμματός της, που φυσικά και είναι ανάγκη να παραμεριστούν, μπροστά στο στόχο να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση των Μνημονίων της συμφοράς!
Ζούμε μέρες της δεκαετίας του 1950-1960, τότε που οι νέοι των χωριών μας έφευγαν για να δουλέψουν στις στοές του Βελγίου και στις φάμπρικες της Γερμανίας. Της Γερμανίας, που έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της όμορφης Ελλάδας μας, όχι μόνον γιατί διαπόρνευσε τους πολιτικούς μας όταν τους χρημάτιζε επί χρόνια για να μας πουλήσει στα ζαβά Λέοπαρντ, τα στραβά υποβρύχια ή να τους βουλιάξει στο σκάνδαλο της Ζήμενς, αλλά και διότι  ακόμη μας χρωστά από την ληστεία της χώρας μας στην Κατοχή, που φθάνει σε αμέτρητα δις και αρνείται να τα δώσει, συμπεριφερόμενη η πολιτική ηγεσία της ως άλλος μπαχτατζής.
Ξαναβιώνουμε μέρες ξενιτιάς στην μακρινή Αυστραλία. Αδελφός δύο μεταναστριών κι εγώ, ένιωσα τι σημαίνει να σκίζεται στα δύο η πατρική σου οικογένεια, όταν βρίσκεσαι στην παιδική σου ηλικία. Και εάν τότε χάναμε ανειδίκευτα εργατικά χέρια, που εύκολα αντικαταστήσανε τα επόμενα χρόνια με αλλοδαπούς των ανατολικών χωρών ή άλλων οι κυβερνήτες μας, τώρα διώχνουν ελληνόπουλα μορφωμένα, με διπλώματα και πτυχία.
Και το σπουδαιότερο, όταν με το καλό και την δύναμη του λαού μας, τους στείλουμε στο διάβολο αυτούς τους φτωχοδιαβόλους που κάθισαν στο σβέρκο μας και παριστάνουν την κυβέρνηση, αυτά τα πιόνια της Μέρκελ, αυτούς που είναι μέχρι το λαιμό στη λάσπη της δουλοπρέπειας - γιατί να είστε σίγουροι ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες – τότε θα έχουμε ένα ακόμη πρόβλημα μπροστά μας. Θα μας λείπουν τα φωτεινά μυαλά. Οι νέοι μας που σπούδασαν με ελληνικά χρήματα για να τους εκμεταλλευτούν έτοιμους επιστήμονες, χώρες άλλες, στις οποίες βρήκαν καταφύγιο, τότε που η δική μας χώρα βρίσκονταν στην Κατοχή του ΔΝΤ.
Αδέλφια ψηλά το κεφάλι. Μη φωλιάσει στην ψυχή μας η απαισιοδοξία και χάσουμε την αξιοπρέπειά μας. Στην κρίση κανείς να μην μείνει μόνος του. Η αλληλεγγύη μας είναι το μεγάλο μας όπλο. Αν μας ξεριζώσουν την ελπίδα μέσα από την ψυχή μας, τότε χαθήκαμε σαν λαός!
Παραμονή Χριστουγέννων απόψε και ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας. Για να πάρουμε κουράγιο από την δυστυχία που μας περιβάλλει και να αντιτάξουμε πως μπορούμε να απαντήσουμε με όπλο μας την πιο πλατιά ενότητα. Όπως έκαναν και οι πατεράδες μας στα χρόνια τις ναζιστικής Κατοχής, φτιάχνοντας ένα νέο ΕΑΜ κατά των κομμάτων του Μνημονίου!
Σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ από την Πάτρα της ανεργίας!    


Δεν υπάρχουν σχόλια: