ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Μεταβλήθηκε σε Κωλοτούμπα νούμερο δύο


Εγώ Κωλοτούμπας; Αποκλείεται! Την αυτοδυναμία μόνον θέλω, σας είναι τόσο δύσκολο;


Έως τον περασμένο Νοέμβριο, στη Συγγρού απλώς μετρούσαν τον χρόνο αντίστροφα, ενδυόμενοι με αντιμνημονιακή αμφίεση, τώρα αισθάνονται ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη και επιδίδονται σε τρικ

Το 2011 μπήκε με τον Αντ. Σαμαρά να έχει σηκώσει ψηλά τα φλάμπουρα κατά του Μνημονίου και φεύγει με τη Ν.Δ. να συγκυβερνά και να στηρίζει μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε για να διεκπεραιώσει το... νέο Μνημόνιο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έσβησε τη μια κόκκινη γραμμή μετά την άλλη και πλέον περιμένει να έρθει ο χρόνος ώς το Πάσχα, οπότε και, σύμφωνα με το... τελευταίο βέτο του, θα πρέπει να έχουν διεξαχθεί εκλογές. Εκτός αν αναθεωρήσει και αυτό το βέτο. Ξανά.
Έως τον περασμένο Νοέμβριο, στη Συγγρού απλώς μετρούσαν τον χρόνο αντίστροφα και, ενδυόμενοι με αντιμνημονιακή αμφίεση, περίμεναν να επιβεβαιωθεί η θεωρία του “ώριμου φρούτου” και να πέσει σαν... έτοιμη από καιρό η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ως τότε, ο Αντ. Σαμαράς δεν έδινε συναίνεση, γιατί ήθελε αυτοδυναμία. Μετά, μπήκε στην κουβέντα για “λόγους εθνικού συμφέροντος”, αλλά έθεσε ως “κόκκινη γραμμή” τη μη συμμετοχή “γαλάζιων” στελεχών στη συγκυβέρνηση. Τελικά, οι δύο αντιπρόεδροι της Ν.Δ. πήραν πρώτης γραμμής υπουργεία, αλλά ο αρχηγός του κόμματος έλεγε πως δεν συγκυβερνά και δεν ήθελε να υπογράψει δήλωση “μνημονιακής νομιμοφροσύνης” στην τρόικα. Εν τέλει, την υπέγραψε, όχι όμως μαζί με τους Λ. Παπαδήμο και Γ. Παπανδρέου, αλλά με... ξεχωριστή επιστολή.
Παράλληλα, σε όλους τους τόνους επαναλάμβανε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το αργότερο στις 19 Φεβρουαρίου. Προ μιας εβδομάδας, όμως, συμφώνησε να στηθούν οι κάλπες κάπου μες στον Απρίλιο, αλλά πριν το Πάσχα, λόγω... PSI. Και ίσως αυτή η πολιτική του κυβίστηση να μην είναι η τελευταία. Πάντως, οπωσδήποτε δεν είναι η πρώτη.

Χωρίς αυταπάτες

Έπειτα από όλα τα παραπάνω, στα ηγετικά κλιμάκια της Ν.Δ. δεν έχουν ψευδαισθήσεις (τουλάχιστον όσοι διαθέτουν την κοινή λογική) ότι η αυτοδυναμία παραμένει όνειρο απατηλό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα σενάρια για Παπαδήμο πρωθυπουργό και μετά τις εκλογές εκπορεύονται και από υψηλόβαθμα “γαλάζια” στελέχη. Από την ημέρα που ο Αντ. Σαμαράς συμφώνησε στη συγκρότηση της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, το κλίμα στη Συγγρού έχει γίνει βαρύ, αφού όλοι έχουν καταλάβει πως οι μάσκες έχουν πέσει, παρά τις επιμέρους “γαλάζιες” διαφοροποιήσεις. Έτσι, πολλοί ερμηνεύουν τη διαρκή υποχωρητικότητα του Αντ. Σαμαρά για εκλογές ως διστακτικότητα να... βγάλει εκείνος τα κάστανα από τη φωτιά.
Μένει να φανεί, λοιπόν, πώς ακριβώς θα επιλέξει να καταστραφεί πολιτικά: αν, δηλαδή, θα προκαλέσει εκλογές και μετά θα “καεί” εφαρμόζοντας το νέο Μνημόνιο ή αν θα αυτοκτονήσει “εδώ και τώρα”, συναινώντας σε επί μακρόν παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου.

(Μελιγγώνης Γιώργος από την ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: