ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εργολήπτες και εργαζόμενοι ΔΕΗ εναντίον της είσπραξης χαρατσιού


Χωρίς λεζάντα.

Αρνούμαστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής, δήλωσαν   στη συνδιάσκεψη των προεδρείων των Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων στη Δράμα, που εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα

Την αδυναμία υλοποίησης του εκβιασμού της κυβέρνησης για διακοπή της ηλεκτροδότησης στις περιπτώσεις μη εξόφλησης των λογαριασμών ΔΕΗ, που περιλαμβάνουν το χαράτσι, σηματοδοτεί η άρνηση των σωματείων των εργοληπτών να συμμετάσχουν σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής, ενώ ήδη η ΓΕΝΟΠ έχει δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία διακοπή.
Ουσιαστικά οι εργολήπτες και τα συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ αποτελούν τον “μηχανισμό” για την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις περιπτώσεις μη εξόφλησης λογαριασμών και πλέον η άρνηση συμμετοχής αμφοτέρων ακυρώνει την εκβιαστική είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ενσωμάτωσής του στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Η νέα εξέλιξη προέκυψε μετά τη συνδιάσκεψη των προεδρείων των Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων στη Δράμα, που εξέδωσαν ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο “η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, έχοντας υπόψη την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω της ΔΕΗ, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά, η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας. Αρνούμαστε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής”.

Επιστολή ΓΕΝΟΠ στον πρωθυπουργό

Την πλήρη αντίθεσή της στη μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που οδηγεί σε κοινωνική και οικονομική απαξίωση τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.
Παράλληλα, επικαλούμενη την πείρα του σε αποτιμήσεις εταιρειών, καλεί τον κ. Παπαδήμο να ζητήσει εξηγήσεις για τα αίτια της χρηματιστηριακής απαξίωσης της ΔΕΗ, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να ξαναγίνει “λοκομοτίβα της εθνικής ανάπτυξης” και να απαλλαγεί από το χαράτσι που τη μετατρέπει σε αντιλαϊκό φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει τον φόβο ότι μέσω της απαξίωσης της ΔΕΗ η επιχείρηση που δημιουργήθηκε με τα χρήματα του ελληνικού λαού θα “σπάσει σε κομμάτια” για να ξεπουληθεί με αποτιμήσεις “βιοτεχνίας”.
Η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει το πρωτοφανές κοινωνικό, οικονομικό, χρηματιστηριακό και πιστωτικό σκάνδαλο που συνετελείται εις βάρος της ΔΕΗ και ζητεί να σταματήσει τώρα αυτή η εικόνα διεθνούς διασυρμού της χώρας απαιτώντας η ΔΕΗ να πάψει να είναι φοροεισπράκτορας. Αναφέρεται στην πτώση των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της άγγιξαν σχεδόν τα 5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2011 κι αφετέρου ότι για πρώτη φορά εκδίδει ανακοινώσεις για υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων, με αβέβαιη τη χρηματοδότησή τους. Καταγγέλλει τα χρηματιστηριακά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της ΔΕΗ, καθώς μέσα σε έναν χρόνο η μετοχή της έπεσε κατά 60% και σήμερα η αξία της -χρηματιστηριακά- ανέρχεται σε λιγότερο από ένα μεγάλο λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ρεύματος.
Τέλος η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η “πιστωτική ασφυξία” στην οποία οδηγείται η ΔΕΗ δεν της επιτρέπει να συνεχίσει να κάνει διακανονισμούς υπέρ ευαίσθητων ομάδων και επιχειρήσεων, ενώ πέραν του “χαρατσιού” έχουν περάσει κι άλλες σημαντικές αυξήσεις φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ ηλεκτρικής ενέργειας, δικαιώματα υπέρ τελωνειακών κ.λπ.) και με την επιβολή του φόρου για το φυσικό αέριο θα οξυνθούν τα προβλήματα ρευστότητας επιβαρύνοντας τη ΔΕΗ με άλλα 200 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: