ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αγώνας "μπραντεφέρ" συνταξιούχων - Χρ. Παπουτσή, μπροστά στη Βουλή


 Οι Πατρινοί συνταξιούχοι απέναντι στην δύναμη των ΥΜΕΤ, μπροστά στην Βουλή.

Δύο αστυνομικές  κλούβες και άλλες δύο διμοιρίες ΜΑΤ κατά γερόντων με μπαστούνια σήμερα το μεσημέρι μπροστά στη Βουλή για να αντιμετωπίσουν την άνοδο προς του Μαξίμου – Μπροστάρηδες οι Πατρινοί με το πανό τους

       Σε αγώνα μπράντεφερ μεταξύ αγωνιστών της τρίτης ηλικίας - με μπροστάρηδες αυτούς της Πάτρας με το πανό τους - και του Λουκά Παπαδήμου, μετετράπη η προσπάθεια των απομάχων της εργασίας να δουν τον τραπεζίτη επικεφαλής της τριμερής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, σήμερα το μεσημέρι.
       Ο υπουργός Δημ. Τάξης, ο σοσιαλιστής Χρ. Παπουτσής, φοβήθηκε τα μπαστούνια που υποστήριζαν στο περπάτημά τους, κατά την ανάβαση του ανηφορικού δρόμου, που οδηγούσε στου Μαξίμου, τους  συνταξιούχους με άσπρα μαλλιά, αλλά με στεντόρια φωνή. Αυτούς δηλαδή που κραύγαζαν σε όλους τους τόνους προς τους αστυνομικούς «μην ξεχνάτε, είσαστε και σεις παιδιά του λαού, μπροστά σας έχετε έναν παππού».
       Δύο κλούβες που στήθηκαν καθέτως, μπροστά στην Βουλή, έκαναν απροσπέλαστη την οδό προς του Μαξίμου. Και όχι μόνον. Θέλοντας να δείξει πυγμή ο εκ ΠΑΣΟΚ υπουργός Δημ. Τάξης Χρ. Παπουτσής ενίσχυσε το τοίχος με τις κλούβες προσθέτοντας σειρά παρατεταμένων ανδρών της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, των γνωστών και από άλλες εποχές ΜΑΤ. Πίσω από τις κλούβες, άλλη μια διμοιρία ΜΑΤ βρίσκονταν σε ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους εισβολείς γέροντες που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την ορθότητα των μέτρων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιάς.
       Επί μισή ώρα οι διαδηλωτές ζητούσαν να ανοίξει ο δρόμος  για να περάσουν και να συναντήσουν τον Λ. Παπαδήμο και να του θέσουν το αίτημα απαλλαγής από τα χαράτσια και τις μειώσεις συντάξεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκλειναν τον δρόμο, αλλά και τα αυτιά στις παρατηρήσεις των συνταξιούχων ότι κακώς υπακούουν σε παράνομες διαταγές. Το ίδιο και στις προτροπές τους έστω και μια φορά να σηκώσουν το ανάστημά τους κατά της κυβέρνησης. 

Μπροστάρηδες οι Πατρινοί συνταξιούχοι με το πανό τους.
      Μετά από την κατ’ επανάληψη δηλωθείσα πρόθεση των συνταξιούχων ότι δεν θα φύγουν από το δρόμο εάν δεν ανοίξει, ήρθε το μήνυμα ότι ο υπ. Δημ. Τάξης θα ειδοποιήσει τον Παπαδήμο και θα απαντήσει. Πέρασε ακόμη λίγη ώρα και τα ΜΑΤ αποσύρθηκαν όπως επίσης και οι κλούβες, που συνοδεύτηκαν από θριαμβευτικά χειροκροτήματα των συνταξιούχων. Αλλά και από συνθήματα του τύπου δεν μας φόβισαν Γερμανοί και Ιταλοί, θα μας φοβίσει η κυβέρνηση αυτή;»
      Στου Μαξίμου όμως οι συνταξιούχοι υπέστησαν νέα απαξίωση με αναμονή περίπου μισής ώρας μέχρι να τους συναντήσει ο υφυπουργός Επικρατείας Σταυρόπουλος. Τους συμπαραστάθηκε αλλά λύση δεν τους έδωσε. Γι αυτό νέα κινητοποίηση αναμένεται.
       Αξιοπρόσεχτο είναι ότι σε όλη την διαδρομή μπροστάρης των διαδηλωτών ήταν ο περίφημος σκύλος Λουκάνικος, που για φέτος ανακηρύχτηκε από το περιοδικό Time ως ο διαδηλωτής της χρονιάς!
    

Δεν υπάρχουν σχόλια: