ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Η χώρα καταρρέει αλλά επιμένουμε: Μπορεί να βγει από το μπουντρούμι !


Ο αρεοπαγίτης Φώτης Μακρής ανέλαβε την έρευνα για το σκάνδαλο των παραιτήσεων των δύο εισαγγελέων. Η καρέκλα τρέμει, να δούμε εάν θα γκρεμίσει τον...αναβάτη της!

Ενώ η χώρα καταρρέει και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ με επικεφαλής τον Λ. Παπαδήμ(ι)ο προετοιμάζει τον ελληνικό λαό για νέες άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων...

 «ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όλα αυτά και θα γελάμε» είναι μια τυπική ενθάρρυνση και παρηγοριά που απευθύνουμε ο ένας στον άλλον όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες, στενοχώριες, αδικίες, βουνά ανυπέρβλητα και θάλασσες σκοτεινές. Σ' αυτή τη φάση είμαστε τώρα.
Η Ελλάδα μπαίνει στον τέταρτο χρόνο ύφεσης, η ανεργία τείνει να γίνει ο κανόνας, τα επιτεύγματα και η πρόοδος της κοινωνίας -που είναι όλα τους κατακτήσεις των εργαζόμενων-, η Παιδεία, η Υγεία, οι συντάξεις, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι δημόσιες υποδομές παραδίδονται βορά στην προσπάθεια του ελληνικού κεφαλαίου, των ραντιέρηδων και των διαμεσολαβητών τους, του "διευρυμένου δικομματισμού", να διασωθούν και να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους μέσα στον μνημονιακό ορυμαγδό. Τριάντα πέντε χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η ίδια η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός αμφισβητούνται από εκείνες ακριβώς τις δυνάμεις που υποτίθεται πως ήταν οι εγγυητές τους.
Κοιτάζοντας ένα γύρω στην Ευρώπη, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ελληνική ιδιαιτερότητα, αν εξαιρέσουμε τον απροσχημάτιστο τρόπο με τον οποίο επιβάλλεται πιλοτικά, εδώ, στο "εργαστήριο", ο αυτοκτονικός θρίαμβος του νεοφιλελευθερισμού πάνω στα ερείπια.
Δυστυχώς δεν μας εγγυάται κανείς ότι "κάποια μέρα θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε". Το μόνο σίγουρο είναι ότι, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα κλαίμε. Όπως λοιπόν δίνουμε ο ένας στον άλλο κουράγιο για να αντεπεξέλθουμε με καρτερία στις σημερινές δυσκολίες, έτσι πρέπει όλοι μαζί να μετατρέψουμε την οργή και τον φόβο σε κάλεσμα απελευθέρωσης της κοινωνίας από τα δεσμά. Το άμεσο, το επείγον, το απτό είναι να ξεφύγουμε από το Μνημόνιο και τους εκπροσώπους του.
Ας μην περιμένουμε να φανεί φως στο βάθος του τούνελ. Δεν είναι τούνελ, είναι μπουντρούμι. Πρέπει να πάρουμε τον γκασμά και να σκάψουμε για να βγούμε στο φως.
Φτου ξελεφτεριά για όλους!

Διερεύνηση της παραίτησης των εισαγγελέων

Τον προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης για τις παραιτήσεις - βόμβα των δύο οικονομικών εισαγγελέων εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, στη δίωρη συνάντηση που είχε με τους ανώτατους δικαστικούς.
Η συνάντηση έγινε ούτως ή άλλως στη σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει προκαλέσει η παραίτηση των Γρ. Πεπόνη - Σπ. Μουζακίτη και ο πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες, ζήτησε από τους δικαστικούς να ολοκληρωθεί η έρευνα για τις καταγγελίες των παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων “ακόμη και σήμερα”, σύμφωνα με τα όσα παραδέχθηκε μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτ. Παπαϊωάννου.
Εξάλλου κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν χθες με νόημα ότι “μόνο η γρήγορη κατάληξη της προκαταρκτικής εξέτασης μπορεί να ρίξει φως στο μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί”. Μάλιστα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Τέντες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα έως τώρα στοιχεία που έχουν προκύψει, ενώ διαβεβαίωσε ότι η έρευνα θα προχωρήσει, αναγγέλλοντας πως έχει ήδη ανατεθεί στον αρεοπαγίτη Φ. Μακρή να τη διεξαγάγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: