ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε οροφή που δεν ξεπερνά το 41,5% στην Πάτρα


Η πρώτη σελίδα της σημερινής εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Πάτρας.

Με τρεις βουλευτές εμφανίζεται η Αριστερά αν και εκφράζεται από τρία κόμματα. - «Βρέστε τα, σας θέλουμε να μας δείξετε ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε σας, γιαυτό και σας δίνουμε αυτή τη δύναμη, που όμως μην την θεωρείται δεδομένη» λένε οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι!

Υπό τον τίτλο «Πάτρα - Γκάλοπ:  Άδειο το κάστρο του ΠΑΣΟΚ» κυκλοφόρησε σήμερα η πατραϊκή εφημερίδα «Πελοπόννησος», λανσάροντας  το δημοσκοπικό εύρημα της DATA R.C. που αφορά την έρευνα γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία στο διήμερο 14 έως 16-12-11, στον καλλικρατικό Δήμο Πατρέων.
Σύμφωνα με αυτό το ΠΑΣΟΚ ως εκλογική επιρροή του στην δήμο κινείται στα επίπεδα του 1974 έως 1977 έχοντας απολέσει το 50% της δύναμής του. Παράλληλα η ΝΔ δεν φαίνεται να επωφελείται από την σημαντική πτώση του κραταιού  κόμματος της άλλοτε πράσινης Αχαΐας, ενώ οι οικολόγοι παλεύουν για την είσοδό τους στην Βουλή και απέχουν ελάχιστα από την κατάκτηση έδρας.
Τουναντίον τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ καταλαμβάνουν από μία έδρα στο πάνελ των εννέα βουλευτών της Αχαΐας. Το ίδιο και το ΛάΟΣ. Και τις άλλες πέντε μοιράζονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η οποία παραμένει δεύτερη, όπως πάντα.
Τούτο σημαίνει ότι  η αριστερά, έστω και των τριών εκφράσεων, παρουσιάζεται με καθοριστική δύναμη, που σε απλά μηνύματα, εάν τα λαμβάνει, της λένε οι ψηφοφόροι «βρέστε τα, σας θέλουμε να μας δείξετε ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε σας, γι αυτό και σας δίνουμε αυτή τη δύναμη, που όμως μην την θεωρείται δεδομένη»!
Αξιόλογο είναι ότι για πρώτη φορά η Αριστερά βγάζει τρεις βουλευτές στο κάστρο του ΠΑΣΟΚ, την Αχαΐα.
Αλλά ταυτόχρονα μην ξεχνούμε ότι  εάν η ΝΔ περάσει το κατώφλι του 36% πανελλαδικά και  η επόμενη Βουλή είναι εξακομματική, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τότε βγαίνει αυτοδύναμη. Στην περίπτωση που θα απέχει ελάχιστα από την αυτοδυναμία, η ΝΔ, οι ευθύνες που θα βαρύνουν σε όσους στην Αριστερά σήμερα απορρίπτουν την συνεργασία των δυνάμεών της, θα είναι τεράστιες. Και επειδή ο Αντ. Σαμαράς σε παλαιότερη δήλωσή του έχει πει ότι θα προκαλέσει πάλι εκλογές εάν δεν λάβει αυτοδυναμία, τότε ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ θα βρεθούν προ αμίλητου διλήμματος.
Πολύ δε περισσότερο η ΔΗΜΑΡ, με δεδηλωμένη την πρόθεση του προέδρου Φ. Κουβέλη ότι θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, και με σίγουρο το γεγονός ότι το πράσινο κόμμα βρίσκεται σε αποσύνθεση που θα επιδράσει καθοριστικά στην εκλογική  επίδοσή του! Και άρα ο μετεκλογικός εν δυνάμει σύμμαχός του θα βρίσκεται εν αποδρομεί!
Πάντως όσον αφορά τα αποτελέσματα στον καλλλικρατικό δήμο, επί των εγκύρων,  το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με 22,6, η ΝΔ με 18,9, το ΚΚΕ με 11,5, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,2, ο ΛΑΟΣ με 8,1, η ΔΗΜΑΡ με 11,3 και το άλλο κόμμα με 18,5.   

ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό αργά το βράδυ, ότι «οι πολίτες δείχνουν  την ανάγκη να ανταποκριθούμε στο αίτημα της συμπαράταξης για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την επίθεση που δέχεται το λαϊκό εισόδημα. Τώρα είναι η ώρα – κρατώντας τις διαφωνίες μας και τις ενστάσεις μας - που πρέπει να βρεθούμε στο κοινό τραπέζι, τα αριστερά κόμματα για να δώσουμε ελπίδα, ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στα λαϊκά αιτήματα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: