ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Οι πολίτες αντιστέκονται με κάθε μέσω στο χαράτσι της ΔΕΗ


Από την κατάληψη της ΔΕΗ εκ μέρους των εργαζομένους της στις 24-11-11, για να μην περάσει το χαράτσι.

Εργολάβος  στην Πάτρα, που πήγε να καταμετρήσει το ρολόι ρεύματος του  ήρθαν στο κεφάλι... ουρανοκατέβατες δέκα σακούλες σκουπιδιών


 Το θεώρησε απλή υπόθεση και γιαυτό δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Αγνόησε τις δημόσιες ανακοινώσεις και προσκλήσεις του κινήματος πολιτών κατά του χαρατσιού παρασυρόμενος από τον οίστρο του Βενιζέλου που απειλούσε θεούς και δαίμονες σε όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι. Μόνον που ο Βενιζέλος δεν είναι ο ίδιος που θα πήγαινε για να κόψει το ρεύμα. Πήγε ο συγκεκριμένος εργολάβος, όχι για να κόψει κανενός το ρεύμα, αλλά για να το μετρήσει. Και ήρθε αντιμέτωπος με  σωρό από σακούλες σκουπιδιών που του ήρθαν στο κεφάλι.
Η σύγχυση του κόσμου για την αδικία της καταβολής του χαρατσιού της ΔΕΗ, ήταν η αιτία για την επιθετική συμπεριφορά των ενοίκων στον εργολάβο της εν λόγω υπηρεσίας.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος πήγε να καταγράψει το ρολόι παροχής ρεύματος σε πολυκατοικία, στην οδό Πέντε Πηγαδίων αριθ. 79 και μόλις τον αντιλήφθησαν οι ένοικοι, που τον είδαν από τα μπαλκόνια του έριξαν 10 σακούλες σκουπίδια προερχόμενα από διάφορους ορόφους των διαμερισμάτων, νομίζοντας ότι πήγε να διακόψει την παροχή της ηλεκτροδότησης.
Τι ζαρζαβατικά, τι αποτσίγαρα, τι λεμονόκουπες και διάφορα… σιτεμένα αποφάγια ήταν αυτά που του σέρβιραν οι ένοικοι! Ο άνθρωπος πήγε για την μπανιέρα ήθελε δεν ήθελα να κάνει μπάνιο!
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση των επιτροπών περιφρούρησης που έχουν συσταθεί σε κάθε γειτονιά, αλλά και σε πολλές πολυκατοικίες, όπου στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν, ανάμεσα στα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι η με κάθε τρόπο παρεμπόδιση τυχόντος συνεργείου της ΔΕΗ που θα επισκεφθεί την τοποθεσία για να κόψει το ρεύμα.
Προτείνονται αντιστάσεις των πολιτών, όπως το κλείδωμα των υπογείων  πολυκατοικιών που διαθέτουν στο υπόγειό τους τα ρολόγια μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος, η τοποθέτηση κλειδαριών στους πίνακες ρεύματος που είναι εξωτερικοί σε μονοκατοικίες, η ειδοποίηση της κοντινότερης ομάδας περιφρούρησης που θα διώξει το συνεργείο της ΔΕΗ ακόμη και χειροδικώντας εάν αντισταθεί, η περιφρούρηση της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος για να μην το κόψει από αυτήν το συνεργείο και εν ανάγκη η παρεμπόδιση εάν προσπαθήσει να τοποθετήσει σκάλα κλπ.
Έως τώρα στην Πάτρα, τα παραπάνω έχουν εφαρμοσθεί σε πολλές περιπτώσεις, με σοβαρότερη αυτήν όπου ιδιοκτήτης απείλησε με καραμπίνα επικεφαλής συνεργείου που επέμενε να προχωρήσει στην διακοπή ρεύματος, ενώ και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι μορφές αντιστάσεως ποικίλλουν, έτσι που πρόσφατα ο Σύνδεσμος Εργοληπτών της ΔΕΗ με ανακοίνωσή του δήλωσε πως στο μέλλον δεν θα υλοποιεί την ανάθεση του έργου διακοπής ηλεκτροδοτήσεων σε πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι. Ακόμη και εάν καλείται να πληρώσει πρόστιμο γι αυτήν την άρνηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια: