ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ογκώδης συγκέντρωση και πορεία από την πλ. Εθν. Αντίστασης Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.


Ενάντια στην τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ που με τον Προϋπολογισμό του 2012 καταδικάζουν σε οικονομική ασφυξία τα λαϊκά στρώματα

Με την μαχητικότητα της νεανικής ορμής.
 Στην Πάτρα πριν καλά-καλά κλείσει 3μερο η εκλογική επιτυχία της ΠΑΣΚΕ, την απαξίωσαν οι εργαζόμενοι ξεκινώντας πορεία πριν το τελος των ομιλιών

Ανατροπή των τετριμμένων συνηθειών, όπου η πορεία ξεκινούσε μετά το τέλος των καθιερωμένων ομιλιών, από τους εκπροσώπους των παρατάξεων, έγινε σήμερα στην διαμαρτυρία των εργαζομένων  προ του ΕΚ Πάτρας.
Έγινε στην Πάτρα μία δυναμική συγκέντρωση  και ειρηνική πορεία, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης  εν όψει της συζητήσεως στην Βουλή του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2012, προασαρμοσμένου στο Μνημονίου 2.
Ακόμη και τα ΜΑΤ στην Πάτρα κράτησαν διακριτική στάση, μακριά από την πορεία, σαν να ήθελαν να τονίσουν αυτό που  μου είπε άνδρας αυτού του αντιπαθητικού σώματος. Και μεις σήμερα απεργούμε.
Σαφώς η γραμμή της κυβέρνησης ήταν αφήστε τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν, μέχρι να περάσει το 48ωρο και να κάνουμε την βρόμικη  δουλειά που έχουμε αναλάβει. Αύριο γίνεται και η εκδίκαση στο ΣτΕ των προσφυγών για το χαράτσι.
Η ογκώδης παρουσία των διαμαρτυρομένων εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της πρώτης ανοικτής σύγκρουσης με την τρικομματική συγκυβέρνηση της συμφοράς και καταστροφής όλων κοινωνικών κατακτήσεων, με πολιορκητικό κριό την ακροδεξιά ιδεολογία, που σήμερα πια περνά πάνω από την ισοπέδωση κάθε φωνής και διαμαρτυρίας, ενώ εκ μέρους της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ και τον ακροδεξιό Καρατζαφέρη παίρνουμε προμήνυμα για την πορεία που θα ακολουθήσουν και στο μέλλον.
Με 19.000 δημόσιους υπαλλήλους να οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, με εξαγγελίες για νέες οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις (15% μεσοσταθμικά) και αναγκαστικές συνενώσεις ταμείων και των περιουσιών τους, αλλά και εν αναμονή των μέτρων του νέου Μνημονίου (που έχει συνδεθεί με τη νέα δανειακή σύμβαση) και θα βαθύνει την ύφεση και την ανεργία, που ήδη έχουν οδηγήσει πάνω από 1 εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απέργησαν σήμερα ενάντια στον Προϋπολογισμό του 2012 που θα ψηφίσει η τρικομματική συγκυβέρνηση και με τον οποίο δρομολογείται μια νέα περίοδος υπερδεκαετούς λιτότητας.
Από την σημερινή απεργία παρέλυσε ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας - υπουργεία, υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, δήμοι - αύριο απεργούν και οι υπάλληλοι ΟΑΕΔ - που πλήττεται από το μέτρο της εφεδρείας.
Χαρακτηριστικό της σημερινής συγκέντρωσης στο ΕΚ Πάτρας είναι το γεγονός ότι πριν τελειώσουν οι ομιλίες των εκπροσώπων των  παρατάξεων οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν την πορεία και όταν αυτή είχε διανύσει περί τα εκατό πενήντα μέτρα, και είχαν απομείνει αυτοί που ετοιμάζονταν να ακολουθήσουν, τότε τελείωσε άρον-άρον την ομιλία του ο τελευταίος ομιλητής. Αυτονόητο είναι ότι πανό του ΕΚ Πάτρας δεν  προηγήθηκε και ούτε καν ακολούθησε!

 Παρακολουθήστε το φωτογραφικό ρεπορτάζ από την σημερινή πορεία των σωματείων










Συν γυναιξί και τέκνοις προσήλθαν στην πορεία των σωματείων, που ξεκίνησε από την οδό Κολοκοτρώνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: