ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

Έκθετοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις καταγγελίες Μαρτίνη

Ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν Ανδρ. Μαρτίνης μιλάει τώρα μέσα από τη φυλακή  για το σκάνδαλο στο νοσοκομείο,  στην Εφημερίδα των Συντακτών και απειλεί ότι θα "δώσει ονόματα" κι άλλα στη Βουλή.


«Κεντρικό ρόλο έπαιζε διαρκώς το υπουργείο Ανάπτυξης επί Χατζηδάκη με διαταγές Αντ. Σαμαρά - Κων. Μητσοτάκη» υποστηρίζει σε συνέντευξή του


«Οι καταγγελίες αφήνουν έκθετους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους δύο σημερινούς Αντιπροέδρους της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σειρά καταγγελιών και σωρεία σκανδαλωδών μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στο ξεπούλημα του νοσοκομείου», προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να σιωπούν».

Τέλος ο σημειώνεται ότι «θα αναμέναμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση» και ότι «στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στη σημερινή συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του  «Ερρίκος Ντυνάν» προβαίνει σε μια σειρά καταγγελιών,  για σωρεία σκανδαλωδών μεθοδεύσεων, που οδήγησαν στο ξεπούλημα του νοσοκομείου.  Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να σιωπούν, παρότι οι καταγγελίες αφήνουν έκθετους τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους δύο σημερινούς Αντιπροέδρους της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο από το ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρτίνης αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Για τον κ. Γεωργιάδη: Ήταν «δοτές» οι διοικήσεις  στο Ντινάν,  «ανάλογα πώς ήθελε ο Άδωνις ή οποιοσδήποτε άλλος υπαγόρευε». 

Για τον κ. Βορίδη: «Πέντε μέρες πριν από τον πλειστηριασμό, ο Βορίδης πέρασε μια τροπολογία η οποία κάλυψε με επιπλέον ασυλία όχι μόνο για τυχόν σφάλματα ή παρατυπίες προηγούμενων αιρετών διοικήσεων αλλά σκανδαλωδώς και για πράξεις και παραλείψεις και επί των ημερών τους».


Ο Ανδρ. Μαρτίνης χαρακτηρίζει τον Ανδρ. Λοβέρδο «από τους αρχιτέκτονες της άλωσης του Ντινάν»,  και τον κ. Μηταράκη ως  «εκτελεστικό βραχίονα και άμεσο συνομιλητή των ενδιαφερομένων», ενώ  σημειώνει ότι «κεντρικό ρόλο στα θέματα του Ερυθρού Σταυρού έπαιζε διαρκώς το υπουργείο Ανάπτυξης επί Χατζηδάκη με διαταγές Αντ. Σαμαρά - Κων. Μητσοτάκη».  

Για όλα αυτά, θα αναμέναμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση. Όσο κι αν σιωπούν, όμως, να είναι βέβαιοι ότι όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντινάν».
Δημοσίευση σχολίου