ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Δείχνει το Καντάρ ως πηγή του φονταμενταλισμού

Φωτογραφία αρχείου. Με την Μέρκελ.
O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απομόνωση του Κατάρ θα σηματοδοτήσει «ενδεχομένως την αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας» επισημαίνοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν το Κατάρ» στην χρηματοδότηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού.


Σε μια σειρά αναρτήσεων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπογράμμισε επίσης ότι το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή «ήδη αποδίδει καρπούς» καθώς οι ηγέτες της περιοχής υλοποίησαν την υπόσχεσή τους να υιοθετήσουν σκληρή γραμμή στο θέμα της χρηματοδότησης των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

«Αυτό θα είναι ενδεχομένως η αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Παρέμβαση Μάκρον για εκτόνωση της κρίσης στον Κόλπο
 
Σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη με τον εμίρη του Κατάρ, τον Σεΐχη Τάμιμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως το Παρίσι «είναι διαθέσιμο για να συνομιλήσει με όλα τα μέρη» και να διαμεσολαβήσει για να «προωθήσει τον κατευνασμό».

Ο Μακρόν είχε επίσης μια χωριστή συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αντικείμενο την κρίση στον Κόλπο, καθώς τέσσερις χώρες επιδιώκουν την απομόνωση του Καντάρ, που το θεωρούν υπεύθυνο για υποστήριξη των φονταμενταλιστών τρομοκρατών μουσουλμάνων.

Γκάμπριελ: Διακινδυνεύει κούρσα εξοπλισμών ο Τραμπ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι πυροδοτεί τις συρράξεις στη Μέση Ανατολή διακινδυνεύοντας μια κούρσα εξοπλισμών μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων χωρών της περιοχής με το Κατάρ.

«Μια τέτοια «τραμποποίηση» (trumpisation) των σχέσεων στην περιοχή που σε κάθε περίπτωση συνταράσσεται από κρίσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη» υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt η οποία θα δημοσιευτεί αύριο.

Ο υπουργός εκτίμησε επιπλέον ότι «τα γιγάντια στρατιωτικά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ με τις μοναρχίες του Κόλπου ενισχύουν τον κίνδυνο ενός νέου κύκλου εξοπλισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: