ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Η συλλογή απορριμμάτων Θεσσαλονικαίων σε ιδιώτη

Σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία.


Χθες ο Δήμαρχος κος Μπουτάρης, με συνέντευξή του υπενθύμισε ότι ο νόμος του «Καλλικράτη» που ακόμη διέπει την λειτουργία των Δήμων, παρέχει το δικαίωμα στους δημάρχους


Σε απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων προχωρά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη από τα "βουνά" των σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στη Διαύγεια αναρτήθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για απευθείας ανάθεση αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, προϋπολογισμού 192.000 ευρώ, με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου να επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να βρεθεί ο ιδιώτης που θα καθαρίσει την πόλη.
 
Σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα σκουπίδια ξεπερνούν τους 1.500 τόνους και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να καθαρίσουν οι δρόμοι καθώς κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Μετά από αυτή την εξέλιξη και την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον έως την Πέμπτη, 29 Ιουνίου, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τη στάση τους.

Χθες στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην Πάτρα, είχε αποφασιστεί να επιτραπεί η αποκομιδή σε γειτονιές με έντεκα απορριμματοφόρα, οι συμβασιούχοι της συμπρωτεύουσας σήμερα πήραν πίσω την απόφαση αυτή. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν ακινητοποιημένα όλα τα οχήματα, καθώς συνεχίζεται η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του κεντρικού δήμου.

Το κλίμα γίνεται θερμότερο και προβλέπονται εξελίξεις. Χθες ο Δήμαρχος Θεσσαλονικαίων Μπουτάρης, με συνέντευξή του υπενθύμισε ότι ο νόμος του «Καλλικράτη» που ακόμη διέπει την λειτουργία των Δήμων, παρέχει το δικαίωμα στους δημάρχους να αναθέτουν την περισυλλογή των απρριμμάτων σε ιδιώτες!

Και αυτός ισχύει σήμερα, παρόλο που υπ. Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης, γνωρίζει τι ισχύει στον τομέα της Καθαριότητας και γι αυτό επαναλαμβάνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η είσοδις ιδιωτών στους δήμους.

Όμως αυτό θα ισχύσει και νομικά όταν θα καταργηθεί ο σημερινός «Καλλικράτης» και έρθει προς ψήφιση ο νέος εκλογικός νόμος, που βρίσκεται στη διαδικασία της συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις, υπόθεση όχι και εύκολη, αφού η κάθε δύναμη ζητά να ισχύσει η δική της πρόταση. 

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η ΝΔ διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Β. Κικίλια, μόλις προχθές από το επίσημο βήμα εκδήλωσης δήλωσε την πρόθεση του κόμματος, να αναθέτει ο κάθε Δήμος την συλλογή απορριμμάτων σε ιδιώτες, όταν και όποτε και εάν έρθει στην κυβέρνηση η ίδια. Κι ενώ υπάρχει επίσημη θέση της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και στέλεχος της ΝΔ, ο κ. Πατούλης, διαμαρτύρεται κατά της κυβένησης του κακού ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μονιμοποίησε ακόμη τους εργαζόμενος συμβασιούχους στα απορρίμματα, ζητώντας παράλληλα νέες προσλήψεις, αίτημα στο οποίο ταυτίζεται και το ΚΚΕ.

Για παράδειγμα στην Πάτρα ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης ζητά την πρόσληψη σε μόνιμες θέσεις χιλιών ακόμη(!) εργαζομένων, από τα 6.100 άτομα που υπολογίζεται να  ενισχύσουν τους δήμους.

Με πληροφορίες και από amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: