ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Μνημόνιο Συνεργασίας για τους Πρόσφυγες
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα και ο Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc, ενώ υπογράφουν το μνημόνιο συνεργασίας.


Το υπέγραψαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ


Επισφραγίστηκε η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ τους την Τετάρτη,  14 Ιουνίου. Για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ. Φωτεινή Κούβελα υποδέχτηκε στη Γενική Γραμματεία τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κ. Philippe Leclerc.
Η πολυετής συνεργασία της ΓΓΙΦ με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στοχεύει στην από κοινού προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών προσφύγων και αιτουσών άσυλο, μέσα από την επικαιροποίηση του σχεδιασμού και την υλοποίηση των σχετικών κατευθυντήριων οδηγιών, ενόψει των νέων  προκλήσεων και σύμφωνα με τις επιταγές και τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων συμφώνησαν στην υιοθέτηση κοινών δράσεων για την προστασία και την προσωρινή στέγαση, καθώς και την παροχή πληροφοριών και υποστήριξης προς τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους που βρίσκονται σε κίνδυνο, ή είναι θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων.
Η κ. Κούβελα, αναφέρθηκε στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την υποστήριξη και προστασία των γυναικών προσφύγων και των παιδιών τους μέσα από το Δίκτυο των δομών τους, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την διευκόλυνση της ένταξής τους. Επεσήμανε όμως ότι: «Οι έντονες προσφυγικές ροές στη χώρα μας αποτελούν ζήτημα οικουμενικό και για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του, απαιτείται όλες οι χώρες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Από πλευράς της Ύπατης Αρμοστείας, ο κ. Philippe Leclerc, σημείωσε ότι: «Παρά τις διαρκείς προκλήσεις και τα εμπόδια, η Ύπατη Αρμοστεία συνεχίζει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των προσφύγων στην Ελλάδα. Από τις δράσεις μας αναμένουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες πρόσφυγες».
Δημοσίευση σχολίου