ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Επιστολή Πελετίδη στον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος


Και προτροπή Χριστόπουλου προς τον δήμαρχο Παρέων!

Με αφορμή την υπόθεση της «Αμιαντίτ» ο επικεφαλής της Νέας Πόλης, Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση, με email που έφθασε στο Istologio -και κατ΄επέκταση σε όλα τα τοπικά  ΜΜΕ- στις 2.10 μμ.

 
Μία ώρα μετά, άλλο email εκ μέρους του Δήμου Πατρέων  ενημερώνει  τα τοπικά ΜΜΕ για την πρόθεση του Δημάρχου Πατρέων να συναντηθεί με τον αν. υπ. Σωκρ. Φάμελλο.

Στη δήλωσή του ο Κ. Χριστόπουλος, της παράταξης «Νέα Πόλη» αναφέρει:


«Προκαλεί εντύπωση η σιωπή της δημοτικής αρχής για ένα θέμα μεγάλης σημασίας όπως είναι αυτό της μελλοντικής διαχείρισης του αμιάντου και άλλων επικίνδυνων υλικών που βρίσκονται στην παλιά βιομηχανία του Δρεπάνου. Θα περιμέναμε από τον Δήμο να αναλάβει δράσεις όπως είναι η προσπάθεια επικοινωνίας με τον αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιες είναι πραγματικά οι κυβερνητικές προθέσεις, να οργανώσει μια σύσκεψη με τις δημοτικές παρατάξεις ή  να εκδώσει μια ανακοίνωση.

Το Δρέπανο είναι μια περιοχή που έχει φορτιστεί περιβαλλοντικά για πολλά χρόνια. Αδικούμε τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας και των γύρω περιοχών όταν δεν αποφασίζουμε για την μελλοντική φυσιογνωμία του Δρεπάνου και δεν λαμβάνουμε τολμηρές αποφάσεις για την περίπτωση της «Αμιαντίτ».

Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να πάρει συγκεκριμένη θέση (όχι μια θέση που να παραπέμπει σε ασκήσεις πολιτικής γυμναστικής) και να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Ας βρει λίγο χρόνο για πρωτοβουλίες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών  και όχι για αγωνιστικές πορείες με αόριστες διεκδικήσεις και αιτήματα. Η δημοτική αρχή πρέπει να αντιληφθεί έγκαιρα ότι το Δρέπανο δεν είναι «χαβούζα» και δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει. Το να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί δεν μας οδηγεί στη λύση του».



Και ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε σήμερα το πρωί επιστολή προς τον Αναπλ. Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκρ. Φάμελλο, με την οποία ζητά επείγουσα συνάντηση για το ζήτημα του πρώην εργοστασίου της ΑΜΙΑΝΤΙΤ που παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, τα τελευταία δύο χρόνια, της δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο, δεν έχει παρθεί, με ευθύνη του, κανένα μέτρο αποκατάστασης και καθαρισμού από τον αμίαντο της συγκεκριμένης έκτασης.
Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι πρόκειται για σημαντικό ζήτημα που αφορά την υγεία των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Πατρέων θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες του για την άμεση απόσυρση ολόκληρης της ποσότητας του αμίαντου, να μην υποβαθμιστεί περεταίρω η περιοχή, γιατί η προστασία της ποιότητας της ζωής του λαού αποτελεί προτεραιότητα που έμπρακτα η Δημοτική Αρχή υλοποιεί. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
«Αμιαντίτ», έπεσε σε... λούμπα ο Γρ. Αλεξόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: