ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Προστασία και ανάδειξη για τα κτίρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ


Ντοκουμέντο της οργάνωσης ΠΑΜ το 1969.

Η Ν.Δ. ταυτίσθηκε με τη ΧΑ ψηφίζοντας όχι!
Σε καθεστώς προστασίας και ανάδειξης τίθενται πλέον τα κτήρια του ΕΑΤ - ΕΣΑ, καθώς με πρωτοβουλία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Μπαλαούρας, Ν. Μανιός και Τρ. Μηταφίδης) πέρασαν στην κυριότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Η Ν.Δ. ταυτίσθηκε με τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα να είναι τα μόνα κόμματα που καταψήφισαν την τροπολογία που είχε αποδεχθεί η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου!

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τέσσερα κτήρια του πρώην Στρατοδικείου ΕΑΤ - ΕΣΑ τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Τα δύο από τα τέσσερα κτήρια έχουν δοθεί στον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967 - 1974 προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης - διευκρινίζεται ότι με τη ρύθμιση δεν θίγεται η παραχώρηση προς τον ΣΦΕΑ.
Τα κόμματα ψήφισαν ως εξής:
Ναι: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι.
Όχι: Ν.Δ., Χρυσή Αυγή.
Υπογραμμίζεται ότι η Ν.Δ. ταυτιζόμενη με την ΧΑ, δεν δικαιολόγησε την άρνησή της να ψηφίσει και ότι όλοι οι ομιλητές της επιμελώς φρόντισαν να μην τοποθετηθούν επί της τροπολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: