ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για το χρέος


Χρειάζονται συγκλίσεις και εθνική γραμμή, αλλά...
 Αιχμές για την αντιπολίτευση και το «όψιμο» όπως το χαρακτήρισε ενδιαφέρον της για τη βιωσιμότητα του χρέους, άφησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπ. Εσωτερικών, ερωτηθείς για το πώς εννοεί τις συγκλίσεις και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή.


Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή» απάντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για λύση να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση εάν θα πάει ή θα φύγει από τη σύνοδο κορυφής  στις 22 Ιουνίου, με γραβάτα. Αστειευόμενος είπε «το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι» συμπληρώνοντας πως άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν.

Πιερ Μοσκοβισί: Όχι πίσω από κλειστές πόρτες για την Ελλάδα

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη δημοκρατικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ευρωζώνη, υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ σήμερα στις Βρυξέλλες.
 
Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι για να ενισχυθεί η Οικονομική και Νομισματική Ένωση, τα κράτη μέλη πρέπει, μεταξύ άλλων, να δεχθούν να μοιράζονται περισσότερες αρμοδιότητες και αποφάσεις για θέματα της ζώνης του ευρώ, μέσα σε ένα κοινό νομικό πλαίσιο. «Η διαδικασία λήψης αποφάσεων πρέπει να είναι διαφανής και δημοκρατική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας και επανέλαβε ότι θεωρεί αναγκαία τη δημιουργία στο μέλλον ενός ταμείου της ζώνης του ευρώ -ενδεχομένως με έναν προϋπολογισμό της ζώνης του ευρώ-, καθώς και το διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, μόνιμης απασχόλησης.

Ο Π. Μοσκοβισί επισήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Eurogroup θα πρέπει στο μέλλον να λογοδοτούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ρόλος του οποίου θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί. «Δεν πρέπει να είμαστε τόσο υπερήφανοι που δεν υπάρχει λογοδοσία», ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί επισημαίνοντας το παράδειγμα της Ελλάδας: «Το να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες για τη μοίρα της Ελλάδας, χωρίς καμία δημοκρατική λογοδοσία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Οικονομίας.

Γκάμπι Τσίμερ: Να βοηθήσουν η γερμανική και η γαλλική Αριστερά 

«Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να διευρύνει το περιθώριο των κινήσεών της απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επικυριαρχία», τονίζει η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε άρθρο της το οποίο φιλοξενείται στην αυριανή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Νeues Deutschland».

«Ιδίως η γερμανική και η γαλλική Αριστερά θα πρέπει να αναλάβουν δημοκρατικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή» τονίζει στο άρθρο της η κ. Τσίμερ και προσθέτει πως «είναι άξιο αναγνωρίσεως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να επιτύχει έπειτα από επίπονες διαπραγματεύσεις, να βελτιώσει την άσχημη κατάσταση την οποία περνάνε πολλοί, τουλάχιστον σε επιμέρους θέματα. Οι πολίτες στην Ελλάδα χρειάζονται ξανά ένα μέλλον. Τώρα!» καταλήγει το άρθρο της κ. Τσίμερ.


Μαξίμου: Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε έχουν καταγραφεί

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», ανέφεραν το απόγευμα κυβερνητικές πηγές με αφορμή την νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Β.Σόιμπλε κατά της Ελλάδας.


Συγκεκριμένα, ο γερμανός υπ.Οικονομικών μιλώντας σε εκδήλωση δήλωσε ότι «η Ελλάδα  έχει κάνει βήματα προόδου, όμως η πολιτική ηγεσία της επιμένει να φορτώνει το βάρος στους αδύναμους.» Τέλος, έφτασε στο σημείο να δηλώσει χαρακτηριστικά: «Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στους Έλληνες πολίτες σε αντίθεση με το πολιτικό σύστημα της χώρας».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: