ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Αξιολόγηση: Αισιοδοξία Τσακαλώτου, βοήθεια Ρέγκλινγκ

«Να μην ματαιοπονεί ο Κ.Μητσοτάκης γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες» τονίζει το Μαξίμου.


Όλοι περιμένουν
συμφωνία στις 15

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ REUTERS


«Δεν πήραμε τίποτα, αλλά δεν δεχθήκαμε τίποτα» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ.Τσακαλώτος, απαντώντας στις σχετικές επικρίσεις του προέδρου της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, για τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση. Ο Ευ.Τσακαλώτος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που δεν δέχθηκε το σχέδιο συμφωνίας στο τελευταίο Eurogroup, ενώ αναρωτήθηκε για το τι θα πει η αντιπολίτευση αν η συμφωνία της 15ης Ιούνη είναι καλύτερη.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι αυτή η συμφωνία θα έχει σαφέστερες και δεσμευτικότερες διατυπώσεις σχετικά με τις επενδύσεις, καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ρύθμιση του χρέους. Μάλιστα, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η συμφωνία να περιλαμβάνει ακόμα κι έναν μηχανισμός και για μετά το πρόγραμμα.

Ο Ευ.Τσακαλώτος επανέλαβε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης ήταν να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα πριν το Eurogroup ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες από την μεριά των δανειστών.
Παράλληλα, επέκρινε την αντιπολίτευση γιατί αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με το αν πρέπει να μείνει ή όχι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ούτε ζητά από την κυβέρνηση να είναι περισσότερο ή λιγότερο σκληρή με το ΔΝΤ.

Ο Κ. Μητσοτάκης, να απαντήσει για τις καταγγελίες Μαρτίνη

«Να μην ματαιοπονεί ο Κ.Μητσοτάκης γιατί οι εκλογές θα αργήσουν ακόμη δύο χρόνια και κάτι μήνες» τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή.

 «Αντί να λέει διαρκώς τα ίδια, μήπως ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει επιτέλους για τις καταγγελίες του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή για το ρόλο που διαδραμάτισαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συνεργάτες του στο σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»; Όπως οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης, Χατζηδάκης, Μηταράκης καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Έχουν περάσει 24 ώρες και συνεχίζει να σωπαίνει ενοχικά» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συμφωνία αναμένει ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ

Ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ αναμένει ότι θα υπάρξει μια συμφωνία για την οριστική ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο εκπρόσωπός του στο πρακτορείο Reuters.

Μια ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα περιλαμβάνει και την εκταμίευση δόσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Reuters.

Στην συνεδρίαση αναμένεται να δώσει το παρών και η Κριστίν Λαγκάρντ, σε μία ένδειξη άμβλυνσης των διαφορών μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης στο ζήτημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.

Κλάους Ρέγκλινγκ: Εφικτή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Εφικτή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη Bild του Σαββάτου.
Όπως αναφέρει σχετικά η ελληνική υπηρεσία της Ντόιτσε Βέλε, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί οικονομικά σύντομα και πάλι στα πόδια της.

«Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018», εκτιμά ο επικεφαλής του Ταμείου Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα Bild που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: