ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Εργασίες συντήρησης στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κ. Αχαΐας


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Και η επέκταση της Διώρυγας του Πηνειού στη συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με τον Δήμαρχο Χρ. Νικολάου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του έργου συντήρησης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου, στα όρια του Δήμου.
Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών στο τμήμα από την Παραλία Πατρών έως την Κάτω Αχαΐα, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ.
«Η παρέμβαση είναι ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει εργασίες σημαντικές όπως είναι ασφαλτόστρωση, σήμανση, διαγράμμιση, καθαρισμό, σε έναν σημαντικό άξονα. Σε δύσκολους καιρούς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερους πόρους μπορούμε για τέτοια έργα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Παράλληλα, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε και το ζήτημα της Επέκτασης της κεντρικής διώρυγας του ποταμού Πηνειού για την άρδευση εκτάσεων στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.
Άμεσα υπήρξε επικοινωνία με τον αρμόδιο Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών, ο οποίος και ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Χρ. Νικολάου, πως μόλις σήμερα δημοσιεύθηκε η έγκριση της διακήρυξης με ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης για την «Παροχή Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις δράσεις ωρίμανσης και διαχείρισης υδραυλικών υποδομών του Προγράμματός της».
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς η Δυτική Αχαΐα είναι μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή στην οποία η Περιφέρειά μας στηρίζει σημαντικό κομμάτι της περιφερειακής οικονομίας της» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «η ανησυχία μας είναι έντονη. Δε θα σταματούμε να πιέζουμε για να προχωρήσει σύντομα. Θα είμαστε εδώ και θα το παρακολουθούμε στενά».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χρ. Νικολάου σημείωσε πως «η επέκταση της διώρυγας θα διασφαλίσει το γεωργικό εισόδημα της περιοχής, αλλά και την αειφορία των φυσικών της πόρων, αφού τα αρδευτικά δίκτυα που θα δημιουργηθούν θα βοηθήσουν τους παραγωγούς μας σημαντικά».
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: