ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Κλάους Ρέγκλινγκ: Προσβολή προς τον ελληνικό λαό

Την τεράστια προσαρμογή της Ελλάδας εξήρε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Walter Eucken στη Φρανκφούρτη, επικρίνοντας όσους θεωρούν, ιδιαίτερα στη Γερμανία, ότι τίποτα δεν έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.


Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές το αργότερο το 2018, εφόσον εφαρμοστούν οι συμφωνηθείσεις μεταρρυθμίσεις.

«Ιδιαίτερα στην Γερμανία, ακούω ξανά και ξανά ότι τίποτα δεν συνέβη στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια απαράδεκτη διαστρέβλωση των γεγονότων, και μια προσβολή προς τον ελληνικό λαό, που έπρεπε να αποδεχθεί τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, οι οποίες θα ήταν αδιανόητες στη Γερμανία. Ας τονίσω, λοιπόν, ότι η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο. Η δημοσιονομική προσαρμογή είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη. 

Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν πάνω από το 15% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Το 2016, η Ελλάδα πέτυχε δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7%. Μόνον η Γερμανία και τρεις άλλες χώρες της ΕΕ είχαν πλεόνασμα που ήταν λίγο υψηλότερο. 

Μια τέτοια επιτυχημένη εξυγίανση θα ήταν αδύνατη χωρίς θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις. Η Γερμανία θα πρέπει να το εκτιμά αυτό», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ESM.

Ο επικεφαλής του ESM χαρακτήρισε την Ελλάδα ειδική περίπτωση ανάμεσα στις πέντε χώρες που μπήκαν σε προγράμματα οικονομικής στήριξης, εκτιμώντας ότι η Αθήνα δεν θα χρειαστεί το σύνολο των κεφαλαίων που προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: