ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Απεργιακή συγκέντρωση στο δημαρχείο Πατρέων


Από την απεργιακή συγκέντρωση των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων.

Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους ζητώντας από την κυβέρνηση να λύσει νομοθετικά των θέμα των συμβασιούχων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατρέποντάς τες σε θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των απεργών μπροστά στο Δημαρχείο Πατρέων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, χαιρετίζοντας τους απεργούς ανάφερε ότι « Αγώνας τους είναι δίκαιος γιατί αφορά στο πιο ιερό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά.

«Οι απολύσεις των συμβασιούχων στο Δήμο της Πάτρας, όπως και τους άλλους Δήμους, θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε κρίσιμες υπηρεσίες.

Ως δημοτική Αρχή δεν μας επιτρέπεται  να σιωπήσουμε. Η σιωπή μας σημαίνει ότι συνηγορούμε  η πόλη μας  να γίνει  χωματερή  το επόμενο διάστημα. Ότι αποδεχόμαστε  την απόλυση των εργαζομένων, ενώ γνωρίζουμε ότι είναι πλήρως αναγκαίοι, προσλήφτηκαν  μέσω ΑΣΕΠ και με το καθεστώς της σύμβασης  γιατί  το κράτος  δεν άφηνε άλλο δρόμο επιλογής  στο  Δήμο  μας  ώστε  να καλύψουμε στοιχειωδώς  τις  ανάγκες  μας. Η σιωπή μας  θα είναι συνενοχή  στο τερατόμορφο καθεστώς της ανακύκλωσης των  ανέργων, που κτίζεται  χρόνια τώρα. 

Λέμε όχι στον  αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ φθάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων. Η κυβέρνηση μας προτείνει ως μέτρο την απόλυσή σας και την αντικατάστασή σας από δίμηνα, ενώ η ΝΔ ανακοινώνει να σας πληρώσουμε και να σας απολύσουμε. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, υπό την ηγεσία του κ. Πατούλη, συνεχίζει το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και των ψεύτικων εντυπώσεων και μάλιστα την ημέρα που κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Καλούμε τους Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια που ήδη έχουν δηλώσει την εναντίωση τους  στις απολύσεις  να συνταχτούν με το αίτημα της άμεση νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης  το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ευθύνη της  να λυθεί άμεσα, να πληρωθούν και να  μονιμοποιηθούν  οι εργαζόμενοι ,  να λειτουργήσουν απρόσκοπτα  και χωρίς νέα, ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα οι Δήμοι. 

Συντασσόμαστε  και θα συνδράμουμε, με ότι μέσο έχουμε στην διάθεση μας, με  τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση μας.

Τέλος ο Δήμαρχος κάλεσε τους απεργούς να συμμετέχουν με τη μαχητική τους παρουσία, στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας την προσεχή Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: