ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τρομοκρατία στην Τεχεράνη - 12 νεκροί από δύο επιθέσεις

Περίπου 43 οι τραυματίες από μεταμφιεσμένους σε γυναίκες!

Ένοπλοι άνδρες και βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Aγιατολάχ Χομεϊνί, στην καρδιά της Τεχεράνης, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 43.


Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές δρουν κατ' αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα του Ιράν.

Η πρώτη ομάδα, αποτελούμενη από δύο πρόσωπα, επιτέθηκε στο μαυσωλείο του Χομεϊνί. Ο ένας από τους δράστες πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στους κήπους του μαυσωλείου ενώ ο δεύτερος σκοτώθηκε από τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, διευκρίνισε το υπουργείο.

Μέσα σε λίγα λεπτά, άλλοι τέσσερις ένοπλοι επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο, μπήκαν μέσα και άνοιξαν πυρ. Ο ένας από αυτούς ανατινάχθηκε ενώ οι άλλοι τρεις σκοτώθηκαν από αστυνομικούς. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Χοσεΐν Ζολφαγκαρί, ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες.

Κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησαν τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τεχεράνη και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και των οπισθοδρομικών ηγετών που στηρίζουν τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν σε αυτή τη βίαιη επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: