ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Αποκατάσταση συμβασιούχων θα γίνει από τον ΑΣΕΠ

«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εργαζόμενοι να μην λάβουν τα δεδουλευμένα τους» δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός για άλλη μία φορά αναφερόμενος στο ζήτημα των συμβασιούχων ΟΤΑ που το ΕΣ ζητά να μην αναγνωρισθεί η εργαία που παρέχουν!
 

Σταθερή εργασία
με αξιοπρέπεια!

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


«Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Το ζήτημα των συμβασιούχων αποτελεί μία από τις βαριές αμαρτίες του παλιού πολιτικού κατεστημένου. Πρόκειται για μία βιομηχανία η οποία στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την ομηρεία και την εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων» σημείωσε.

Τόνισε δε ότι η αξιολόγηση των συμβασιούχων θα γίνει από τον ΑΣΕΠ ή άλλη ανεξάρτητη αρχή, στη βάση οριζόντιων αντικειμενικών κριτηρίων μετά από διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς.

Ανέφερε ότι τα κριτήρια που θα ληφθούν υπόψη είναι τα χρόνια εργασίας και το περιεχόμενο της απασχόλησης, καθώς και ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι συνεπής με τις επιταγές του Συντάγματος και με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πρόθεσή μας είναι οι ανάγκες του Δημοσίου να καλύπτονται από σταθερή εργασία και με αξιοπρεπείς μισθούς», τόνισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης, θα υπάρξει μετά από διαβούλευση με τους φορείς και τα κόμματα.

Και για συμβασιούχους ΟΤΑ: Οπωσδήποτε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους!

Σχετικά με την επικείμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, που παρατάθηκε η σύμβαση εργασίας τους; για να καλύψουν τις ανάγκες των δήμων, αλλά το ΕΣ έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, διαβεβαίωσε ότι όποιο κι αν είναι το περιεχόμενο της απόφασης, δεν υπάρχει περίπτωση οι εργαζόμενοι να μην λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρωθυπουργός είπε ότι το θέμα βρίσκεται σε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς. Το σχετικό νομοσχέδιο, είπε, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή περί το τέλος του καλοκαιριού με αρχές του φθινοπώρου, με επικρατέστερο μήνα τον Σεπτέμβριο. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα περιλαμβάνει και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, κάτι που όπως σημείωσε, θα ενισχύσει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης και τη Δημοκρατία, ενώ παράλληλα κάλεσε τα κόμματα και τους φορείς σε «συνεννόηση και συνεργασία» για το εν λόγω θέμα.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: