ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Η Γαλλία σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας για το χρέος

Οι δύο άνδρες μίλησαν και για τεχνικά ζητήματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις.

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία λύση για το χρέος που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός  υποδεχόμενος τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών 





«Κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε να υπάρξει μία λύση στην υπόθεση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνμίλησαν για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Ο κ. Λε Μερ ανέπτυξε τη γαλλική πρόταση, για να τονίσει πως παρά την πολυπλοκότητα του θέματος, «αυτό που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στη συμφωνία είναι πρωτίστως να έχουμε συναίσθηση των προσπαθειών που έχουν γίνει από την ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια αυτός ο μηχανισμός ευελιξίας, τον οποίο προτείνουμε, να εισαχθεί στην τελική δήλωση του Eurogroup».

Κατά τη συνάντηση τους το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, είχαν μία μακροσκελή συζήτηση και για το επικείμενο Eurogroup, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι δύο άνδρες μίλησαν και για τεχνικά ζητήματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αμφότεροι συμφώνησαν πως η λύση βρίσκεται στον αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης.


«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία λύση για το χρέος που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνάντηση που είχε ευχαρίστησε την Γαλλία και τον Λε Μερ για τη του ίδιου αλλά και του προκατόχου για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup, ενώ τον συνεχάρη για τις γαλλικές εκλογές. «Θα προσπαθήσουμε και εμείς να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις μέρες» σημείωσε.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε μια «αποφασιστική ενέργεια» για την Ελλάδα προκειμένου να τονώσουν την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.


Δεν υπάρχουν σχόλια: