ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Η τελετή βράβευσης των μαθητικών διαγωνισμών


Παρουσία από «Τα φύ(λ)λα του περιβάλλοντος» και «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά» της ΓΓ Ισότητας Φύλων.


Για την ψηφιακή δημιουργία της ΓΓΙΦ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελετή βράβευσης των μαθητικών διαγωνισμών ψηφιακής δημιουργίας «Τα φύ(λ)λα του περιβάλλοντος» και «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά» της ΓΓΙΦ σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1/6/2017 σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην τελετή, λόγω έκτακτης υποχρέωσης. Συνεργάτιδα του γραφείου της, όμως, απηύθυνε τον χαιρετισμό της, στον οποίο η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι:
«Στόχος των διαγωνισμών μας υπήρξε η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση των νέων, αγοριών και κοριτσιών και η αποτύπωση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής ματιάς τους, γύρω από θεματικές που διαταράσσουν τις υγιείς σχέσεις φύλου. Διότι, τόσο  ο σεβασμός στο περιβάλλον, όσο και τα παιχνίδια, συνιστούν πεδία άμεσης αλληλεπίδρασης για τα παιδιά και πρέπει να είναι απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα και ισότιμα προσβάσιμα για όλα τα παιδιά».
Επίσης, τα πρώτα βραβεία, τα οποία επρόκειτο να προσφέρει η Γενική Γραμματέας, δόθηκαν στους διακριθέντες μαθητές και τις μαθήτριες από στέλεχος της ΓΓΙΦ.
Συγκεκριμένα, για τον διαγωνισμό: «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», διακρίθηκαν τα εξής έργα:
1ο βραβείο: «Μήπως βλέπεις τα πράγματα λίγο λάθος;», 1o Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας.
2ο βραβείο: Εξ ημισείας στα «Σποτ 1 – Φύλλα» και «Σποτ 2 – Παιχνιδοπωλείο», 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.               
3ο βραβείο: «Μαζί στο παιχνίδι 2», 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Εύφημος μνεία, στις ταινίες:
1. «Τα παιχνίδια δεν είναι ούτε ροζ, ούτε γαλάζια», 1o Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Αττικής, για το πρωτότυπο τραγούδι.
2. «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά», 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, για την πρωτοτυπία της ιδέας.
3. «Μωρά στα ροζ, μωρά στα μπλε», Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πρωτοτυπία της ιδέας.
Για τον διαγωνισμό «Τα φύ(λ)λα του περιβάλλοντος», διακρίθηκαν τα εξής έργα:
1ο βραβείο: «Φύλο και νερό», Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου
2ο βραβείο: «Φύλο και μεταφορές», 7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης
3ο βραβείο: «Φύλο και χημικές ουσίες», 1ο ΕΠΑ.Λ. Άργους
Εύφημος μνεία: στην ταινία «Τα τέσσερα Φ», Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ρόδου, για την ιδιαίτερη προσέγγιση και ανάπτυξη του θέματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ψηφιακές βεβαιώσεις συμμετοχής θα λάβουν όλες οι σχολικές μονάδες, οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν όλες οι ψηφιακές δημιουργίες που διακρίθηκαν, οι οποίες διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον της κατάμεστης από κόσμο αίθουσας, ενώ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η προτεραιότητα όλων μας για την προαγωγή των θεμάτων ισότητας, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: