ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ευαισθητοποίηση για τις αλλεργίες και το περιβάλλον


Στιγμιότυπο από την διαδραστική έκθεση, που επισκέφτηκαν τα παιδιά.


Διαδραστική Έκθεση και Ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τα αλλεργικά νοσήματα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε μια Διαδραστική Έκθεση και Ημερίδα, με θέμα «Αλλεργίες και Περιβάλλον».
Η έκθεση αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας και έγινε με τη στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ), της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.
Η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία.
Την έκθεση επισκέφθηκαν μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 4ο και το 47ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να μάθουν πώς σε ορισμένα άτομα το ανοσοποιητικό τους σύστημα κάνει το λάθος να επιτίθεται σε αθώα μόρια του περιβάλλοντος, όπως τις γύρεις, εκδηλώνοντας έτσι, αλλεργικά συμπτώματα.
Τα παιδιά ζωγράφισαν, αλλά είδαν ακόμη από κοντά τα συχνότερα φυτά που προκαλούν αλλεργίες. Οι γύρεις των αλλεργιογόνων φυτών που είδαν στο μικροσκόπιο έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.
Σε βίντεο παρουσιάστηκε σύντομο ντοκιμαντέρ για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, καθώς και για τον τρόπο χρήσης της αδρεναλίνης, το αυτοχορηγούμενο σωτήριο φάρμακο σε περίπτωση σοβαρής συστηματικής αντίδρασης - αναφυλαξίας.
Είδαν, επίσης, τη διαδικασία διάγνωσης και άκουσαν πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε, με μόνιμο τρόπο, αλλεργικά νοσήματα, όπως την αλλεργία στα αεροαλλεργιογόνα (γύρεις, ακάρεα, μύκητες) και την αλλεργία στο δηλητήριο σφηκών και μελισσών με τη διαδικασία της ανοσοθεραπείας. 


Τέλος, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με ομιλητές τους αλλεργιολόγους Κατερίνα Μπρίνια, Μαρία Κουρή και Τάσο Κωνσταντινόπουλο και προεδρείο τους Παναγιώτη Τσιργιάννη και Ζωή Δεμέστιχα, αναπτύχθηκαν τα θέματα των εαρινών αλλεργιών (ρινίτιδα, άσθμα, επιπεφυκιτίδα), της ανοσοθεραπείας, της τροφικής αλλεργίας, του εκζέματος καθώς και της αλλεργίας στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας.


Δημοσίευση σχολίου