ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Γ. Βιδάλης: Το χρονολόγιο ένος λαϊκού ωδείου




Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ» το συλλεκτικό λεύκωμά του

Σε φορτισμένο κλίμα από συγκίνηση και αναμνήσεις πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8/5 στο ασφυκτικά γεμάτο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» η παρουσίαση του λευκώματος «Δημοτική Μουσική Πατρών – Το χρονολόγιο ενός λαϊκού ωδείου» του Γιώργου Βιδάλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι».
Η έκδοση του λευκώματος αυτού, έμελλε να σημειώση απίστευτη επιτυχία στο μουσικόφιλο κοινό, καθώς καθρεπτίζεται στις σελίδες της ολόκληρη η Ιστορία των μουσικών δρόμενων του Δήμου Πατρέων, ως οργανισμού και σήμερα είναι ήδη τοποθετημένη σε βιβλιοθηκες πλείστων πατρινών. Και όχι μόνον.
Την εκδήλωση είχε προλογίσει ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος έδωσε έμφαση στο λαϊκό χαρακτήρα της μπάντας του Δήμου στις εννέα σχεδόν δεκαετίες της ιστορίας της, έτσι όπως καταγράφεται στο βιβλίο με αναλυτικές πληροφορίες, πλούσιο και συχνά ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό.
Αναδεικνύοντας στιγμές από τη μακρά διαδρομή της Δημοτικής Μουσικής όπως περιγράφονται στο λεύκωμα και επιχειρώντας να τις συνδυάσουν με τη γενικότερη ιστορία της πόλης, αλλά και με την ανάγκη να ξαναζωνταντέψει το σχήμα της μπάντας, τις κεντρικές ομιλίες εκείνης της βραδιάς πραγματοποίησαν η ιστορικός και συγγραφέας Γιώτα Καΐκα – Μαντανίκα και ο πρώην μουσικός της Δημοτικής Μουσικής Νίκος Λιόπετας, με τον συντονισμό του δημοσιογράφου Δημήτρη Αβραμίδη.
Ο Γιώργος Βιδάλης, μιλώντας από τη θέση του συγγραφέα, αναφέρθηκε στο κλείσιμο της εκδήλωσης στην περιπέτεια της έρευνας και της συγγραφής του βιβλίου, τονίζοντας την ευρύτερη προσφορά της Δημοτικής Μουσικής ειδικά σε παλιότερες, δύσκολες για τις μουσικές σπουδές, εποχές.
ΔΕΙΤΕ παρακάτω μερικά φωτογραφικά τεκμήρια που συμπεριλαμβάνονται στο Λεύκωμα του Γιώργου Βιδάλη: 

Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟ 1980 ΜΕ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ


Η ΜΠΑΝΤΙΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΤΟ 1963 ΜΕ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ




Η ΜΠΑΝΤΙΝΑ ΤΟ 1959 ΜΕ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ



Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟ 1998 ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: